Când ”Iubi Iubi” devine ”Mami” și apoi ”Asta”

O zi frumoasă de duminică. Eram pe pârtie la Sinaia, cota 1400 – ceva zăpadă, nici un nor pe cer, oameni zâmbitori exersează sporturile de iarna – inclusiv eu.  Un domn își strigă de la câțiva metri soția:

” Alinaaaaaa, Alinaaaa”. Se întâmpla că eram fix lângă consoarta lui care aranja sania puștiului său. Daca eu auzeam, mi-e clar că și ea auzea, dar din motive numai de ea știute, nu-i răspundea.

Bărbatul mai face o încercare și strigă: ”Mamiiii”. În clipa respectivă nu numai că am întors și eu capul – din reflex- dar au mai răspuns apelativului încă vreo 3 femei plus consoarta omului. Aha, apelativul Magic care va să zică…

10845941_10152875560062158_8697634109234577659_nReacția comună și spontană a doamnelor de a întoarce capul a declanșat în mintea mea întrebarea: Când dispare ”Iubi Iubi”,” Puiule”, ”Iubita”, ”Baby” și alte apelative de început de drum și se transformă în ceva standard, ce nu mai e numai al tău ci este o eticheta la care pot răspunde în același timp alte sute de femei aflate în același loc?

Valabil și invers: constat în jurul meu că și versiunile masculine devin simplu ”Tati”.

Da știu, relațiile evoluează, nu e nimic rău în ”Mami” și ”Tati” atât timp cât exista tot fundamentul acela inițial intact pe care s-a așezat întregul eșafodaj. Dar nu pot să nu mă întreb:

Ce urmează între  ”Iubi Iubi”, ”Mami”, ”Tati” și…. ”Buni” sau ”Tataie”? Mă uit în jur și aud: ”Hai că vine ”Aia” și nu mai pot..” sau  ” Dacă află ”Disperantul” că..” sau alte apelative mai puțin drăgăstoase.

Până la urmă, dacă ”Iubi Iubi” a pălit sub grijile casnice, sub presiunea carierei, sub  frământările legate de viitorul progeniturilor de ce să-l înlocuiești cu altceva? Nu ar fi simplu să te ”întorci la bază” – și să rostești numele real al  iubitei sau iubitului aducându-ți aminte cum rezonai la el – la început?

Readaptează acest punct și alintă-l sau alint-o cum numai tu poți să o faci. Fii original(ă) și nu te mai pierde în etichete de tip en-gros. Și dacă te-a inspirat și ai găsit  un apelativ nou, ai grijă care dintre prietenele ei/lui mai poate răspunde spontan la el…

O să-mi spui că ”Mami” sau ”Tati” e chiar cool și că nu te deranjează absolut deloc , e super ok și că sunt multe alte griji și probleme mult mai serioase într-o relație care trebuie gestionate la timpul potrivit. Corect. Nu despre acestea scriu eu acum, eu doar mă întrebam retoric – Când dispare ”Iubi Iubi”,” Puiule”, ”Iubita”, ”Baby” și ce urmează după?