Femeia clonă

10612585_10152681087152158_7062490513785090168_nNasul mic, sculptat de chirurg până la refuz, pomeții îndesați cu fillere și alte chestii, fruntea perfect întinsă și sprâncene ”copy/paste” din nu știu ce revista, buze umflate până la refuz cu tot felul de substanțe ce îți dau senzația de explozie iminentă, extensii de par și sânii – ei da, musai siliconați și neapărat expuși în decolteuri ultra generoase. Bronzuri artificiale și posterioare asezonate uneori artificial cu pungi de silicon. Tatuaje și inele în buric. Mai nou… vagine supuse unor operații de întinerire. Unghii false și neapărat pictate sau eventual asortate cu cristale Swarovski. Tocuri generoase și genți neapărat de firmă.

Indiferent că au 25 sau 50 de ani, că sunt măritate cu milionari sau sunt în plina vânătoare după unul, că sunt divorțate și disperate sau pur și simplu în căutarea tinereții veșnice – femeile din categoria de mai sus, vizitatoare fidele ale unor cabinete de estetica –  încep să arate toate la fel.

Femeia clona – i-am spus eu. Ceva nenatural se ițește din buzele lor, din părul lor, din pomeții lor, din decolteul lor… Și dacă pot înțelege reacția unui bărbat la vederea acestor artificii estetice menite să-l dea pe spate ca pe un cățel în călduri – chiar nu-mi imaginez cum e să mângâi niște sâni ”clipocitori” și să săruți niște buze expandate ca după înțepăturile unui întreg stup de viespi… parol.

Sunt femeie și înțeleg nevoia de a arata bine, de a te reinventa pentru plăcerea personală și nu întotdeauna pentru a place altcuiva  – și indiferent cât de frumos sau urât trec anii peste trupul tău – nu aș vrea ca într-o zi să mă trezesc în lift cu una care arată identic ca mine numai pentru faptul că vizitează același estetician…

Așa că îmi promit să nu fiu o femeie clonă – să trăiesc frumos și cât se poate de sănătos, să fiu frumoasă prin ceea ce dăruiesc altora ca OM, acceptând că viața are etapele sale și că a fi TU, dincolo de artificii, e al naibii de bine – decât să fii tu încuiată într-o mască de silicon după gustul și îndemânarea cine știe cărui estetician expert.

Dar voi aveți întotdeauna libertatea de a alege și eu respect asta.