O echipă regională de bucătari din Asociația Bucătarilor Transilvania participă, în perioada 22-26 noiembrie, la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg, care are loc o dată la 4 ani.
Cel mai important eveniment la care bucătarii asociației au participat, Culinary World Cup 2014, s-a încheiat cu rezultate foarte bune pentru echipă, dar și la individual. Bucătarii au obținut Medalia de Argint la Cupa Mondială de Gastronomie la secțiunea: Echipe Regionale. Asociația Bucătarilor Transilvania a participat în concurs cu numărul 233, fiind reprezentată de o echipă formată din: Adrian Pop – Maestru în arta culinară, Eugen Bar – Maestru în arta culinară, Szekely Csaba – Chef, Skotnotis Alexandru – Chef, Simona Popescu – Chef. Ei au fost susținuți de Cerasela Lungu, Daniel Grosu, Marius Vlaic și Sigina Luca – Team Manager.
Aseară, 24 noiembrie, Chef Simona Popescu a câștigat o medalie de argint și una de bronz, la proba individuală pentru Chef Patiserie. Figurinele sale din pastă de zahăr au fost propuse pentru a fi prezentate și la proba individuală, de către doi membri ai juriului, care au văzut anterior preparatele la proba pe echipe.

În concurs, bucătarii au participat cu un platou festiv compus din 3 preparate, 3 garnituri, 2 sosuri și o salată. De asemenea, ei au prezentat și finger food: două preparate reci și două calde pentru 6 persoane. Bucătarii au mai prezentat un meniu gourmet, compus din 5 servicii care cuprind și desertul, 3 start-ere diferite, prezentate reci, 4 deserturi diferite. La cofetărie, bucătarii români au prezentat un platou petit fours, 4 deserturi diferite și o piesă festivă care a fost foarte apreciată de juriu și a fost propusă pentru prezentare și în secțiunea individuală a competiției, de către Chef Simona Popescu.
“Ne bucurăm să ne întoarcem acasă cu Medalia de Argint, în urma prestației echipei. În plus, am avut ocazia să pregătim încă două standuri care au adus argint și bronz pentru Chef Simona Popescu, preparatele sale fiind remarcate de juriu”, a declarat Sigina Luca, fondator Asociația Bucătarilor Transilvania.
Prin aceste rezultate, Asociația Bucătarilor Transilvania o avut ocazia de a promova în mod direct arta culinară din România, prin preparatele prezentate cu succes de bucătari la Culinary World Cup 2014, Luxemburg.