Invitați din Chile la Reactor de Creaţie şi Experiment

Săptămâna aceasta, Reactor primește oaspeți! Alexander Baxter, invitatul Reactor din Chile, va susține atât un atelier, cât și un spectacol de teatru, ambele având ca scop principal dezvoltarea imaginației, trecerea dincolo de banalul cotidian.

Îi așteptăm cu drag pe toți cei care au nevoie de o pauză de la realitatea lor de zi cu zi, de o încărcare cu energie sau care doresc, pur și simplu, să cunoască modul de gândire și de lucru al unui artist din cealaltă parte a globului.

dinamica tacerii
Între 23-25 septembrie, ora 18:00 – 20:00 va avea loc atelierul de pantomimă „Dinamica tăcerii”, susținut de Alexander Baxter (Chile), iar pe 27 septembrie, de la ora 20:00, acesta va susţine spectacolul El gato negro (Pisica neagră)

„Pisica Neagră” este una din povestirile lui Edgar Allan Poe care au forțat frontierele imaginarului, și, totodată, un studiu al psihologiei vinovăției. Spectacolul poartă amprenta puternică a autorului, precursor al literaturii moderne de ficțiune științifico-fantastică, care combină atmosfera gotică cu elementele horror.

Alexander Baxter, actor și regizor originar din Chile, a inițiat de-a lungul timpului mai multe proiecte prin care abordează relația directă dintre artă și nebunie. Prin acest monolog, o adaptare a povestirii lui Poe, interpretul explorează linia fină care delimitează nebunia de rațiune, prin intermediul unui personaj pentru care noțiunea de „anormal” se desprinde din violență.

Informații și rezervări:0747 197 501 sau la rezervari.reactor@yahoo.ro

Prețul unui bilet: 15 lei