Festivalul Ghibstock, la a 6-a ediție

Clubul de iniţiativă comunitară „IMPACȚIIII”, al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” invită clujenii să participe la evenimentul caritabil devenit deja tradiţie, Ghibstock!

Festivalul Ghibstock, ajuns la cea de-a 6-a ediţie, va avea astfel loc în data de 9 mai 2015, ca de obicei în curtea Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, cu începere de la orele 16.

Proiectul început în 2010 este unul unic ca amploare la nivelul oraşului şi este un model educaţional, având un rol important atât în ceea ce priveşte cauzele abordate de-a lungul anilor, cât şi în ceea ce înseamna dezvoltarea personală a voluntarilor implicaţi în organizarea evenimentului.

ghibstock

Anul acesta, pe scena Ghibstock vor urca nimeni alții decât Blazon, Gojira&Planet H, Mushroom Story, Shiver(rezidentul Disco Modern), dar și tinerele trupe câștigătoare Battle of the Bands: Gecko și Get Loud. Ba mai mult, ediția a 6-a aduce o a doua scenă, în zona de Graffiti, pe care cele mai tari piese ale momentului vor fi mixate de către Dodo și de către câștigătorul Battle of the DJs.

Dar dacă muzica nu e singura atracție pentru participanți, aceștia pot oricând să învețe să mixezi la workshop-ul lui Shiver, să participe la o bătaie cu apă pentru energizare, să învețe să bată la tobe sau pur și simplu să se relaxeze în grădina special amenajată pentru acest eveniment.

Pentru cei cu mai multă energie se pregătesc, ca în fiecare an, activități sportive precum: podul indian, panoul de cățărat sau veverița zburătoare.

Festivalul își propune să îndrepte și probleme ale comunității, prin caracterul său caritabil. Așadar, cu fondurile strânse în acest an, Clubul de inițiativa comunitară „IMPACȚIIII” va realiza o campanie de sprijinire a eforturilor antreprenoriale ale locuitoriilor din mediul rural, redefinirea meșteșugurilor tradiționale și conectarea tineretului din mediul urban la tradiții, prin workshop-uri specifice, concursuri de proiecte și implementarea de strategii educaționale în domeniul antreprenorial.

Festivalul este unic deoarece este organizat de tineri liceeni voluntari ai clubului IMPACȚIIII  pentru tineri și an de an strânge în curtea școlii un număr mare de oameni care au în comun simțul civic, nevoia de exprimare artistică și placerea de a petrece o după-masă cool. Poate din acest motiv este acum supranumit #FestivalulDinCurteaȘcolii.