Premieră la Reactor: Istorie subiectivă a fragilității

Înainte de vacanța de vară, Reactor pregătește o surpriză care să ne dea subiecte de meditație între stagiuni: o nouă premieră și a șaptea din stagiunea 2015-2016.

Istorie subiectivă a fragilității este, așa cum anunță încă din titlu, un spectacol care nu pretinde obiectivitate nici de la creatorii, nici de la spectatorii săi. Creat prin metoda devised theatre, el e rezultatul experiențelor personale, a imaginației și a percepțiilor diferite asupra lumii a tuturor celor cinci oameni implicați. Pornind de la câteva întrebări, spectacolul a prins formă din improvizațiile și discuțiile avute de regizorul Olivia Grecea cu dramaturgul Ana Cucu Popescu și cei trei actori, Timea Udvari, Oana Mardare și Cătălin Filip.

Încet-încet, s-a născut un spectacol personal și sincer, care face apel la ceea ce avem cu toții în comun. Subiectivitatea, în acest caz, nu e decât un mod de apropiere de fragilitățile celorlalți.

ISTORIE SUBIECTIVĂ A FRAGILITĂȚII
concept și regie: Olivia Grecea
dramaturgie: Ana Cucu Popescu
distribuție: Cătălin Filip, Oana Mardare, Timea Udvari

Selecția ȋnseamnă manipulare? Pot să fiu mai bun? Contează ce au făcut părinții mei? Ce sens are atâta suferință? Dacă ȋntrebi poate că ȋți vei răspunde. Sau ȋntrebarea va deveni o mantră personală, ceea ce nu e neglijabil. O veche legendă spune că secretele șoptite ȋn scorbura unui copac și acoperite cu noroi vor rămâne pentru totdeauna ȋn interiorul copacului. Purtătorul lor se eliberează asumându-și simultan secretul.

Istorie subiectivă a fragilității este o ȋncercare pur subiectivă, parțială și conștientă de propriile limite de situare a individului ȋn raport cu câteva dintre valorile și discursurile la care e expus, de la care se revendică și care ȋl modelează.

O coproducție Reactor de creație și experiment – BRUT

Spectacol realizat în cadrul proiectului „REACTOR 2016”, cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca și al Consiliului Local.

Rezervări:
28 iunie: www.reservr.net/u/reactor/event/eteTuQHZtVw6uEXs
29 iunie: www.reservr.net/u/reactor/event/e6IAYcLSzbmJoeok

Prețul unui bilet poate varia de la om la om.
Despre diferența dintre un Bilet + și un Bilet simplu poți citi aici: http://reactor-cluj.com/stagiunea-aceasta-tu-alegi-pretul-biletului/