Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, din nou împreună pe scena TNB, în spectacolul „Umbre“

Actorii Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc vor urca din nou împreună pe scena Teatrului Național din București (TNB), în spectacolul „Umbre“, de Marilia Samper, în regia lui Vlad Cristache.

Foto: Florin Ghioca
Foto: Florin Ghioca

Primele reprezentații ale spectacolului „Umbre“ vor avea loc pe 17 și 18 mai, la Sala Atelier a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale“ din Bucureşti.

Un text contemporan al unei scriitoare spaniole, în premieră pe ţară, într-o montare cu o distribuție extraordinară, ce reunește trei generații de actori, sub îndrumarea unuia dintre cei mai talentați regizori tineri ai momentului, anunță Teatrul Național din București.

Spectacolul „Umbre“, regizat de Vlad Cristache, îi are în distribuție pe actorii Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc (din nou împreună pe scena TNB, după 5 ani de la premiera „Conul Leonida faţă cu reacţiunea“), Ana Ciontea, Gheorghe Visu, Mircea Rusu, Gavril Pătru și tinerii Alexandra Sălceanu și Emilian Mârnea.

Un spectacol în care personajele își trăiesc drama personală până când, treptat, povestea fiecăruia se întrepătrunde cu povestea celorlalți, ca într-un puzzle care, după ce-i atașezi ultima piesă, dezvăluie o surprinzătoare imagine de ansamblu.

Un spectacol plin de poezie și mister, cu final neașteptat, plasat în inima pădurii, loc simbolic în care sălășluiesc temerile noastre ancestrale, dar și locul din care putem ieși la lumină, mai puternici decât am intrat. O piesă despre pierderea ființelor iubite, dar și despre regăsirea seninătății, după o lungă suferință.

„Mi-am dorit să scriu despre absență și, până la urmă, am ajuns să scriu o poveste de dragoste“, declară Marilia Samper, despre piesă.

La avanpremiera spectacolului va participa și Marilia Samper: „Textul acesta este cu totul special pentru mine. L-am scris și l-am pus în scenă la Teatrul Național din Catalonia și a reprezentat un pas important în cariera mea. Sunt foarte fericită să-l văd din nou pe scenă, montat într-o țară cu o sensibilitate artistică asemănătoare. Sunt foarte emoționată că voi fi la avanpremieră. Și știu că o să-mi placă“.

Următoarele reprezentații ale spectacolului „Umbre“ vor avea loc pe 6 și 7 iunie, ora 19.30, la Sala Atelier.