Deschiderea stagiunii 2014-2015 la Reactor de creaţie şi experiment

Vineri, 5 septembrie, începând cu ora 19:30, Reactorul de creaţie şi experiment îşi deschide din nou porţile, pentru stagiunea 2014-2015.

Stagiunea la Reactor debutează cu un eveniment complex, ca și spațiul versatil în care se desfășoară: participanţii vor avea parte teatru și magie, muzică, arte vizuale.

Totul va fi precedat de o scurtă conferință de presă, unde membrii Reactorului și ai Mini Reactorului, împreună cu o parte dintre colaboratorii lor, vor vorbi despre experiența Reactor de până acum, despre așteptările pentru perioada următoare, și despre programul de toamnă, care include, printre altele, o nouă premieră și două spectacole invitate din străinătate.

Se intră apoi direct în acțiune, cu o producție Magic Puppet, premiera ”Abra Cuniculus”, un spectacol de magie și ventrilocie 100% interactiv, în care publicul va putea să discute cu personajele de pe scenă. Datorită naturii interactive, spectacolul este diferit de la o reprezentație la alta. 

abra cuniculus

La etaj va avea loc apoi vernisajul expoziției de ilustrație ”Vise în culori” a Cătălinei Chirilă, despre care artista afirmă: ”Scopul acestor imagini este viziunea unei naturi onirice personale, imagini sonore, legătura dintre compoziția plastică și muzica virtuală presupusă. Încerc o insuflețire cromatică a oricărui spațiu mort, o tratare polifonică a naturii, văzută în imaginea ei primordială, copaci, dealuri, flori, ape, animale, unde elementele se dispersează, proliferează, se minimalizează prin înmulțire progresivă, si asta pentru a se ajunge la un soi de hiperrealism de tipul naturii din pictura naivă. Trebuie să fie o viziune a stării de vis, din perspectiva cerului, privire din ce în ce mai înaltă, privire pentru care privitul e infinit, inepuizabil. E o privire în care ochiul nu se închide pentru a se odihni, o mașinărie de vise ca fenomen natural, care nu răstălmăcește, nu disimulează, ci comunică în mod naiv ce are de comunicat.”

Tot atunci, la mansardă, cu instalația ”Reactor – transformarea spațiului”,  li se va oferi o surpriză simpatică atât prietenilor mai vechi ai spaţiului, cât şi celor noi.

Ultima parte a serii e rezervată muzicii, Andrei Puiu, Paul Socol & friends garantează un final pe ritmuri jazzish-funkish-blues, perfect pentru un început de toamnă și stagiune.

Povestea continuă la Reactor! Fii și tu parte din reacție! Pentru detalii și rezervări apelaţi cu încredere la 0747 197 501 sau rezervari.reactor@yahoo.ro. Preţul unui bilet este de 15 lei şi 10 lei pentru studenţi.