Băţul chinezesc şi părul de dimineaţă

 Bună dimineaţa şi, mai ales, bună dimineaţa, păr!

Simina - parul desfacut

Oare cât timp am la dispoziţie să-l aranjez? Ei bine… 5 minute.  Și cum poţi aranja un păr ȋn cinci minute? Eu zic: simplu şi de efect.

Vă propun astăzi câteva coafuri rapide care, din punctul meu de vedere, sunt  mai uşor de făcut decât ȋmpletiturile. Vin cu aceste variante ȋn ajutorul celor care nu au ȋndemânare la ȋmpletituri, pentru că nu e obligatoriu să le ştim face pe toate, dar şi a celor care poate nu preferă ȋmpletiturile. Tot ce vă trebuie e un băţ chinezesc şi atât.

Baza următoarelor propuneri sunt răsuciturile.  Ȋn prima variantă se prinde părul ȋn mână exact ca ȋn cazul pregătirii pentru o coadă, se scot câteva şuviţe pentru ȋncadrarea feţei, se detensionează uşor zona de top pentru un look firesc, natural, după care se răsuceşte coada până la vârf. Pentru puţin volum se destructurează, apoi se răsuceşte uşor ȋn jurul cozii şi se prinde băţul chinezesc. Pentru ca acesta să stea, nu-l puteţi trece direct prin coc, pentru că nu are suficientă susţinere. Vă recomand deci să croşetaţi ȋnainte dintr-o meşă laterală, apoi treceţi prin coc şi croşetaţi şi ȋn partea opusă.  Cu siguranţă va sta prins foarte stabil şi veţi avea un look perfect şi mai ales ȋn tendinţe.

simina 1

Propunere 1 Varianta finala

A doua variantă e mai destructurată şi mai ales e dintr-o zonă mai rebelă. Pentru realizarea ei se selectează  doar lateralele, se tapează uşor zona centrală, se scot din tapaj şuviţe atât din faţă cât şi din laterale, se unesc peste tapaj cele două meşe laterale răsucite astfel ȋncât din codiţa obţinută din unirea lor să putem face o răsucitură asemănătoare cu cea a cocului precedent, apoi tricotăm băţul prin rulajul obţinut după cum vedeţi ȋn imagine.

simina 2

Propunere 2 varianta finala

A treia variantă e pentru persoanele care preferă părul prins sus. Dar să nu uităm că un simplu coc poate fi adaptat formei capului şi feţei.  Aşadar, ridicăm părul asemenea felului ȋn care prindem o coadă de cal, răsucim şi, ȋnainte să rulăm, dezvoltăm volume atât ȋn spate cât şi ȋn faţă. După ce rulăm coada ȋncepem şi tragem din ea şuviţe, dar nu le scoatem din răsucitură, astfel vom obţine un volum interesant. Apoi ȋncepem să rulăm răsucitura ȋn jurul cozii şi prindem bătul astfel ȋncât să aplatizăm puţin lateralele pentru a pune luminozitate şi deschidere pe pomeţi.

simina 3

Uite-aşa, ȋn doar câteva minute, puteţi obţine un look ȋngrijit, fără agrafe, fără fixativ, fără elastic, doar cu un simplu băţ, iar dacă vă lipseşte băţul puteţi folosi la fel de bine şi un simplu creion. O zi ȋnsorită!