Create.Act.Enjoy: Terapie prin artă – Un zâmbet pentru fiecare

În perioada 11-18 august 2014 compania independentă de teatru și film Create.Act.Enjoy va implementa proiectul Terapie prin artă – Un zâmbet pentru fiecare,destinat pacienţilor Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Proiectul propune o nouă formulă de terapie prin artă (foarte puţin utilizată la noi în ţară) construită special pentru pacienţii Spitalului de Recuperare.

create act enjoy

Un concept relativ nou în societatea românească, terapia prin artă este caracterizată de procese artistice menite să sporească și să îmbunătățească sănătatea fizică, psihică și emoțională a persoanelor de orice vârstă. Terapia prin artă se bazează pe convingerea că procesul creativ îi ajută pe oameni să-și rezolve conflictele și problemele, să-și dezvolte abilități personale, reduce stresul, crește respectul și conștiința de sine. Terapia prin artă pune accentul pe dezvoltarea umană, apelând la arta spectaculară (teatru, improvizație, pantomimă), arta vizuală (film, desen, pictură, sculptură). De asemenea, integrează și procesul de creație cu modele de consiliere și psihoterapie.

Proiectul Terapie prin artă – Un zâmbet pentru fiecare este cofinanțat de Consiliul Județean Cluj. În sepetembrie 2012, Create.Act.Enjoy a demarat primul proiect de terapie prin artă la nivel local. O parte din materialele realizate atunci pot fi vizionate aici: http://createactenjoy.com/terapie-prin-arta/.

create