Elena Mîndru își lansează cel de-al doilea album la Gărâna Jazz Fest

Evening in Romania  este cel de-al doilea album de jazz al vocalistei Elena Mîndru, lansat în România în 11 iulie la Gărâna Jazz Fest 2014 și în 18 septembrie în Finlanda, în cadrul Jazz Finland 2014. Titlul albumului este dat de una din piesele de pe album, compusă de Elena Mîndru. Discul este produs prin casa de discuri a vocalistei, EM Records.

unnamed

Vocea Elenei Mîndru este acompaniată de un cvartet de jazz acustic care include și vioara – un caracter distinct și special al sunetului muzicii lor. Albumul a fost înregistrat în Finlanda împreună cu muzicienii finlandezi Sampo Hiukkanen la vioară, Tuomas J. Turunen la pian,  Eero Seppä la contrabas și Anssi Tirkkonen la tobe.  În luna mai 2014, acest cvintet a câștigat competiția Young Nordic Jazz Comets Finland. Prin urmare, cvintetul Elenei face parte din showcase-ul nordic YNJC din Septembrie 2014, ca reprezentanți ai Finlandei.

Prin acest nou proiect, cântăreața invită ascultătorul într-o călătorie muzicală exotică. Muzica lor combină într-un mod inovator elemente din muzica tradițională românească, asociindu-le în jazz.

Materialul muzical al albumului Evening in Romania include în majoritate compozițiile vocalistei, dar și două piese ale pianistului Tuomas J. Turunen. Pe lângă acestea, muzicienii au ales să includă și două piese de jazz românești – Jocul Țambalelor de Johnny Rădcanu și Mai uităm uneori de Marius Popp.

Discul poate fi achiziționat online de pe pagina artistei www.elenamindru.com sau librăriile Cărturești din toată țara, în format printat. De asemenea, discul poate fi achiziționat în format digital de pe oricare platformă de distribuție online (Itunes, Spotify, Amazon etc). Distribuit prin Groovy Records și Playground Music în toate țările scandinave și baltice.

evening