Cuvintele tale au putere – foloseşte-le înţelept!

Când pronunț cuvântul a€œdestin” îmi imaginez că-mi aleg o călătorie prin viață. Și pentru că în orice călătorie ai nevoie de a-ți face cel puțin un bagaj, m-am gândit astăzi să îmi imaginez această călătorie cu o valiză în care aș pune cuvinte.

Prima tentativă ar fi să iau cu mine vocabularul pe care îl folosesc în mod obișnuit și atunci călătoria mea ar fi una obișnuită, dar am șansa să aleg ce pot să pun în această valiză, pentru că fiecare lucru de acolo va reprezenta o experiență și se poate transforma într-o lecție de viață.

PowerofWords

Așa vreau să aleg cuvinte care au putere, pe care am să le folosesc cu înțelepciune și nu cu zgârcenie.
Și pentru că fiecare emoție pe care o experimentăm poate fi comunicată prin cuvinte, cuvintele au o putere magică, atât asupra noastră, cât și asupra celor din jurul nostru. Iubirea, simpatia, fericirea, prietenia, aprecierea și recunoștința sunt toate emoții pe care le exprimăm în cuvinte.

Cuvintele frumoase pot să vindece și pot crea unde energetice, care îi afectează pe cei care le spun și pe cei care îi ascultă. Cuvintele ne pot inspira să vrem mai mult, ne pot motiva să obținem succesul și ne pot atinge viața și ghida călătoria noastră pentru totdeauna.

Alege-ți destinul înseamnă pentru mine a-ți alege bagajul de cuvinte, sentimente pe care vrei să le iei cu tine în fiecare zi. Imaginează-ți această valiză ca punctul de pornire al fiecărei dimineți, deschide-o cu grijă și alege un singur cuvânt, care poate fi intenția ta pentru acea zi, cuvântul care te va aduce mereu acolo unde este bine, chiar dacă lucrurile din jurul tău nu sunt intotdeauna pline de fericire și speranță.

WORDS

Acest fir roșu al cuvântului zilei îți poate aprinde și ilumina viața în momentele grele, în momentele în care cuvinte ca ură, frică, furie, amărăciune, disperare apar în calea noastră.

Nu contează dacă cuvintele sunt scrise sau vorbite, puterea lor este aceeași. Rămâne la latitudinea ta să alegi cuvinte care te inspiră sau care te distrug. Trebuie să fim conștienți de vocabularul pe care îl folosim, deoarece cuvântul odată spus a plecat și nu mai poate fi înapoiat.

Îmi place ce spune Robert Burton: Rostirea unui cuvânt rănește mai adânc decât orice sabie. Mie îmi place să spun că vocabularul pe care îl folosim este ceea ce suntem noi și ne reprezintă. Orice călătorie începe cu primul pas, eu aș mai spune și cu o valiză mică în mână. Puneți în ea ceea ce este de valoare pentru voi, ce vă ajută și nu-i rănește pe alții.

Reflecția mea pentru această săptămâna este: Bucurați-vă de călătoria pe care o alegeți!

Surse foto: drthermanevans.comshirleymaya.com