Transmitem zâmbete de la Bistro Sorriso

Ne-am început ziua cu zâmbete într-un loc vesel de pe Calea Dorobanţilor, Bistro Sorriso.

bistro sorriso
foto: Bistro Sorriso

De la avocatură la visul bucătăriei italiene

Dana Cionca, de la Bistro Sorriso, ne-a povestit cum a început această afacere în domeniul restaurantelor. „Am făcut avocatură 13 ani şi tot mi-am dorit să fac altceva. Nu simţeam că am aşa o satisfacţie extraordinară. Eu visam la un rest pe malul mării, cum sunt acelea din Italia, de familie. Sorriso a devenit în scurt timp locul general unde se adună toţi prietenii noştri, dimineaţa vin la cafea, iar la prânz e imposibil să nu îi găseşti aici.”

IMG_9449

Astfel, într-o zi s-a decis să-şi pună nu pofta, ci roba  în cui.

„Am fost oarecum împinsă de la spate şi susţinută de nişte prieteni adevăraţi şi mi-am făcut curaj într-un final. Anul trecut în martie mi-am suspendat socotelile cu avocatura, şi după o perioadă în care m-am gândit ce şi cum să fac, am început amenajările la restaurant prin octombrie şi am dat drumul în martie. M-am asociat cu Adi de la Steak House, pentru că aveam nevoie de cineva cu experienţă în domeniu, iar pe partea de design am lucrat cu Remus Marusciac. Nu am avut un concept iniţial, în afară de ideea cu bucătăria italiană, l-am făcut după chipul şi asemănarea mea. Un exemplu de notă personală este fotografia cu Rafael Nadal, tenismenul meu preferat, care tronează zâmbitor în mijlocul restaurantului.”

De la micul dejun, la meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal

Bistro Sorriso, aflat într-o zonă de birouri, e locul pe care tot mai mulţi oameni din zonă îl aleg pentru micul dejun şi prânz, prânz care îi aşteaptă cu supa zilei din partea casei.

„Deşi e o zonă de birouri şi principalii clienţi sunt cei care vin să mănânce la prânz sau micul dejun, nu vrem să ne transformăm în cantină sau împinge tava, ci să servim produse de calitate… ingredientele principale sunt italieneşti. Vrem să îmbinăm nevoile celor care vor să mănânce la prânz, cu nevoia unui restaurant de calitate. Programul e până la 6, deocamdată, iar sâmbăta şi duminica e închis. Vrem să vedem cum merge, ne gândim să extindem programul pe viitor. Am încercat un experiment de o săptămână şi a mers. Intenţionăm să organizăm şi vizionări de meciuri în cadrul campionatului mondial.”

[easyrotator]erc_35_1403087111[/easyrotator]

Reţete italiene şi zâmbete româneşti

Dana ne recomandă, desigur, pastele de tot felul care se găsesc în meniu. „Chiar sunt foarte bune, oricât de obiectivă aş încerca să fiu. Micul dejun încercăm să îl facem cât mai atrăgător, pentru că se simte nevoia unui loc unde să poţi să iei un mic dejun gustos în zonă.  Avem şi salate, poţi să vii să îţi faci ce salate vrei, avem bufet open de salate pentru doamnele care ţin dietă. Fructele de mare sunt preferatele mele”.

„Ideea cu bucătăria italiană tot din pasiunea pentru mâncarea şi muzica italiană a pornit. Am găsit şi un bucătar italian iniţial, Rino, care ne-a făcut meniul după reţete originale italieneşti. Ideea a fost să facem un loc care să aducă a Italia şi să fie foarte vesel, să inspire zâmbet, bună dispoziţie, să îţi imprime o stare de bine, un loc unde să te simţi ca acasă. De aceea am făcut şi bucătăria deschisă, la vedere, bucătarii se ştiu cu clienţii, ştiu ce vor, totul e foarte interactiv. E făcut după gustul meu, iar oamenii spun că am reuşit. Simt că am o satisfacţie profesională. Când văd că e plin, atunci sunt chiar fericită”.

IMG_9412

Evenimente la Bistro Sorriso

Restaurantul se dedică şi diferitelor evenimente, au avut loc degustări, cocktailuri after work, petreceri private, evenimente pentru după masă, concursuri de gătit. De asemenea, vor participa şi la Gourmet Days în 26 şi 27 iunie, unde vor oferi nişte pachete promoţionale şi reduceri la unele produse din meniu celor care se înscriu pe portalul Gourmet Days.

Foto: Diana Câmpean