Déjà vu

Tema acestei luni este o adevărată provocare pentru mine (având în vedere faptul că eu ar trebui să știu multe „can can-uri”). Vă voi face o surpriză și vă voi povesti despre ultima mea experiență alături de o cântăreață cunoscută atât pe plan național, cât și internațional. A venit pentru prima dată la Catwalk în urmă cu 5 ani, iar prin calitățile umane pe care le degaja a fost ușor să ne împrietenim. Și-a dorit să colaborăm iar eu am luat-o în serios, ne-am făcut “bagajul” și împreună cu Alexandra Moblezan, hair-stylist și Mihaela Luca, make-up artist, am realizat mai multe propuneri pentru videoclipul care urmează să fie lansat.

10447342_737203902996955_591391485_n

Prezența unei vedete care deja are un stil foarte bine calculat, plus realizarea unui scenariu în care personajele au roluri  foarte bine trasate, ne provoacă să conturăm o imagine care să poate fi pusă în scenă conform proiectului regizorului. De cele mai multe ori, vedetele  colaborează cu mari case de modă recunoscute mondial, așa că nu ai voie să greșești nici măcar cu o privire atunci când e vorba de imaginea lor.

Una din propunerile noastre au fost: buclele proaspete cu mult volum așezate pe o culoare roșie arămie, multă textură și păr în mișcare, coafură aparent romantică dar împrumută foarte mult din personalitatea Alexandrei. Întotdeauna am văzut-o ca fiind exclusivistă prin ținutele pe care le poartă cu atâta putere și simplitate în același timp. Ca atare, de fiecare dată când apare Alexandra Ungureanu am surprins ceva unic și aparte, parca ceva repetitiv dar totuși nou și  extrem de îndrăzneț.

Déjà Vu – te cunosc de undeva, este senzația pe care o ai de fiecare dată când vezi o vedetă sau persoană publică, mai că nu o strângi în brațe și te minunezi de ce nu reacționează atunci când te vede.

[easyrotator]erc_2_1402286467[/easyrotator]

Alexandra Moblezan, hair-stylist, ne spune despre experiența pe care a avut-o în acest proiect:  “O explozie de sentimente… Imaginea care mi-a bucurat sufletul și care a rămas în jurnalul meu personal a fost că am făcut parte dintr-o mare familie. Oameni aparent mici (nu prea cunoscuți) dar cu un potențial imens. Am făcut și eu parte dintr-un Tot Perfect și Colorat!

Rezultatul maxim îl poți obține atunci când sufletul îți indică direcția de creație iar mâinile te ajută la îndeplinire. Așadar am trecut prin stări diferite: de la refuz, dezacord, până la acceptare și chiar îmbrățișarea ideii, cu convingerea că rezultatul va fi maxim. A fost pentru mine o ocazie de a pătrunde în spatele camerelor de filmat. Am văzut că e vorba de multă muncă pentru câteva minute pe ecran. Mai multă muncă și creație decât mi-aș fi putut vreodată imagina. Oboseală frumoasă. Entuziasm. Adrenalină. Fluturi în stomac. Note muzicale agățate pe un portativ din crengi care atârna ca un hamac în pădurea minunată de lângă Baia Mare, acolo unde s-a desfășurat o parte din filmare.”

[easyrotator]erc_57_1402286568[/easyrotator]

Mihaela Luca, make-up artist:
“Zilele trecute am avut șansa de a-mi îmbogăți experiența, cunoscând-o pe una dintre artistele mele preferate. Îi admiram vocea, apariția și simțul estetic.

Mereu îi privești admirativ, contrariat, curios sau critic pe cei pe care îi denumim VIP-uri/ vedete. Îi admirăm din cap până-n picioare și ne întrebăm cum și dacă arată mereu impecabil. Care este secretul lor? Le căutăm defecte sau o mică ruptură în „apariția perfectă”. Savurăm poze cu vedete nemachiate și trebuie să precizez că nu e nimic special în asta. Vrem să le vedem ca pe niște persoane normale, ceea ce și sunt!

MVI_0623.MOV.Still001

Cele 2 zile petrecute cu Alexandra Ungureanu au fost ca o poveste cu început, punct culminant și final, cu copii, pahare, baloane colorate, ținute urbane … Primele minute ale întâlnirii au fost copleșitoare. Cu toată experiența mea în ale machiajului, mă simțeam stângace (la propriu sunt). Mă gândeam la toată experiența ei cu make-up artiști și treceam cu stările mele de la cald la rece (0 grade la 30). Îmi reveneam imediat și îmi spuneam că trebuie să îi las un gust plăcut încă o dată, despre Cluj. Nu o puteam dezamăgi…

Tema machiajului mi-a fost recomandată/ sugerată de către A. U. Pentru ambele zile tema a fost de inspirație pin-up. Acest tip de machiaj grafic, precum și cel smokey, se numără printre preferatele artistei, spunând că linia grafică a tușului îi pune în evidență ochii. Adevărat!

Dacă vorbim de o tipologie a feței, ușor sau greu de modelat, A. U. se încadrează în tipul: provocare! Trăsăturile ei sunt bine conturate nativ, linia mandibulei, ochii, buzele, machiajul așezându-se foarte natural. Ochii mari și foarte expresivi permit multe abordări: machiaje simple și dar complexe, pline de culoare. Am dorit să obținem un ten curat, lumins și fresh. Am evidențiat bine pomeții, am întrepătruns 2 linii de eyeliner, unul turcoaz, altul negru pe pleoapa superioară și le-am extins suficient înspre exterior. Și nu în ultimul rând, am colorat buzele în roșu intens / clasic, dar și corai, culori ce definesc personalitatea artistei.

Fiecare părticică a feței am tratat-o cu maximă importanță, deoarece se știe: camera foto  „simte și vede ” ce nu vede ochiul liber. M-a inspirat recuzita, baloanele colorate, vestimentația Alexandrei și mai ales EA.
Momentele frumoase în care la finalul zilei ne-am plimbat pe străzile Clujului în sărbătoare, privirile curioase și admirative ale trecătorilor, hohotele de râs (ale noastre), selfie-urile (de nelipsit) și ieșirea pe cinste seara târziu la un concert unde ne-am luat rămas bun, ne-am îmbrățișat și am făcut și o poză de final – așa a fost experiența cu Alexandra Ungureanu. ”

Credite foto: Horațiu Curuțiu, Ioan-Sorin Santa