FRENCHMANIA TOUR LA CLUJ-NAPOCA

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de existenţă, Institutul Francez din Cluj-Napoca v-a pregătit un program special pentru Luna Francofoniei: concerte, spectacole, ateliere, conferinţe, întâlniri.

Evenimentul forte al Lunii Francofoniei la Cluj va fi reprezentat de concertul FRENCHMANIA susţinut de KEO şi Alexandra Ungureanu. Iniţiat de Institutul Francez din România, FRENCHMANIA este un proiect inedit care promovează limba franceză prin intermediul muzicii. În frunte cu KEO, mai multi artişti români cunoscuţi au interpretat live cântece de pe noua scenă a hexagonului în cadrul unor seri muzicale de excepţie, găzduite de Institutul Francez din Bucureşti. Francofoni şi francofili convinşi, Alexandra Ungureanu, Lora, Paula Seling, Dorian Popa, Ruby, Cornel Ilie (Vunk), Bodo (Proconsul) Gabriel Cotabiţă sau Adi Despot (Viţa de Vie) au fost invitaţii acestor prime întâlniri artististice care s-au bucurat de un real succes în rândul publicului bucureştean.

După trei ediţii electrizante la Bucureşti, FRENCHMANIA porneşte în turneu în patru oraşe mari din România: Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu. De-a lungul lunii martie, KEO şi Alexandra Ungureanu vor da glas francofoniei şi vor concerta alături de artiști locali binecunoscuți de către publicul larg.

În 18 martie, ora 21, Institutul Francez din Cluj-Napoca vă invită în Club NOA pentru a petrece împreună o seară memorabilă pe ritmurile muzicii franceze actuale. Un concert 100% live susţinut de KEO şi Alexandra Ungureanu alături de invitatul lor special Dudu Isabel (Seven). Intrarea este liberă, entuziasmul obligatoriu.

În preambulul concertului, Keo şi Alexandra Ungureanu vor fi, de asemenea, prezenţi la cea de-a o doua ediţie a picnicului poetic #HAIKUNOI2016, găzduit de Institutul Francez Cluj. Vineri, 18 martie, între orele 12-14, vă invităm să creaţi un haiku în limba franceză şi să savuraţi, la schimb, o cafea şi un cannelé bordelais. Publicaţi poemele voastre pe Facebook, adăugând hashtag-ul #Haikunoi2016 şi petreceţi un moment à la française cu Keo şi Alexandra Ungureanu.

Concertele  FRENCHMANIA fac parte din campania „BY THE WAY și eu vorbesc limba franceză”, iniţiată de Institutul Francez din România cu scopul de a promova plurilingvismul și o francofonie activă, modernă.

Pentru mai multe detalii privind programul complet al Lunii Francofoniei la Cluj-Napoca, vă invităm să accesaţi: https://issuu.com/ifcluj/docs/flyer-francophonie-web