Pentru zâmbetele îngerilor – Caravana “Preţuieşte Viaţa”

Într-o lume a bărbaţilor în care eu lucrez zilnic şi unde performanţa academică e pusă tot timpul la loc de cinste, cu asemenea subiecte, ca cel de faţă, nu prea am şansa de a mă întâlni foarte des. Aş spune chiar faptul că este… un privilegiu. Întâi de toate pentru că propunerea în sine a venit de la un cititor al revistei Bulevard a cărui viaţă este consacrată activităţii de voluntariat în folosul comunităţii. E vorba despre Stelian Juganu, un om simplu, dar inimos în felul lui pentru care semenul din imediata apropiere înseamnă realmente foarte mult, iar bucuria de a dărui este şi ea ridicată la rang de măiestrie.

pretuieste viata 3

În consecinţă, am simţit în invitaţia de a scrie despre „Caravana Preţuieşte Viaţa”, întâi de toate nu oportunitatea de a aduce în prim plan o vedetă de televiziune. Mai degrabă văd în demersul făcut acum şansa de putea eu însumi să îmi deschid sufletul pentru a înţelege ce anume se ascunde în spatele unei veritabile efervescenţe care are deja o amploare naţională. Pe data de 28 Mai, anul curent, Andrea Marin şi Caravana „Preţuieşte Viaţa” ajunge la Cluj-Napoca, urmând un turneu care se va desfăşura în 14 oraşe al ţării.

Vizita în municipiul nostru este programată în ziua sus-menţionată, la Casa Universitarilor, în Auditorium Maximum, începând cu orele 18. Tema principală a evenimentului va fi „Preţuieşte Viaţa”, iar printre invitaţi vor fi specialişti pe diverse teme: sănătate, frumuseţe, puericultură şi psihologie. Aşa cum şi Andrea Marin înseşi mărturiseşte cu jovialitatea şi şarmul ei inconfundabil: „Acest moment e primul pas spre împlinirea unui vis. Inspirată de mama mea, care e înger de multă vreme, încă de când eram eu copil şi ea mai tânără decât sunt eu astăzi, am visat să găsesc o cale de a duce binele şi valoarea din om în om, din suflet în suflet, cât mai departe cu putinţă.”

pretuieste viat1

La fundamentul ideii promovată de cunoscuta prezentatoare TV se mai află şi dorinţa sa de a sosi în toate colţurile ţării pentru a împărţi tututor celor ce vor veni la întâlnire o serie de daruri nepreţuite: inspiraţie pentru o viaţă mai frumoasă şi mai demnă, idei practice pentru sănătate şi bunăstare, dar mai ales şansa de a întâlni oameni minunaţi şi creativi. În timp ce persoanele mature vor fi invitaţii Andreei Marin, cei mici se vor bucura de atenţia specialiştilor. Kinetoterapeuţi, logopezi şi psihologi le vor face evaluările motorii şi senzoriale sub forma unui joc.

În plus, aşa cum anunţă şi organizatorii, în fiecare oraş, în cadrul evenimentului propriu-zis, cineva din sală va câştiga două locuri, pentru părinte şi copil, în „Tabăra Naturii” ce va fi organizată la Braşov pentru toţi copii care vor deprinde să se apropie de natură, să îngrijească plantele medicinale, să preţuiască animalele, sportul, sănătatea şi comunicarea. Fiecare dintre ei va avea şansa de a face o şedinţă foto alături de Andreea Marin pentru un „Calendar al Îngeraşilor 2015”. Deşi este prima dată când mă raportez la acest gen de întâlniri, nu pot ascunde aceea că o parte înseamnată din gândurile mele frumoase au rămas încă să îmbrăţişeze sutele de poze splendide cu copii din toată ţara. Ele se pot admira oricând pe site-ul de promovare al evenimentului (www.scoalamamelor.ro). Oricum te-ai uita, chiar şi în grabă, pur şi simplu nu poţi să nu laşi acolo măcar o părticică din sufletul tău. Tinere care, prin strălucirea ochilor, exprimă bucuria aşteptării momentului când vor aduce pe lume un copil, mame deja zâmbitoare care strâng în braţe câte un îngeraş adorabil, grupuri întregi de puşti zglobii în jurul cărora se revarsă întreaga atenţie… toate aceasta exprimă multă animaţie, emoţie, sensibilitate, bucurie, într-un cuvânt viaţă!

pretuiesteviata2

Multă viaţă a cărei intensitate îţi reaminteşte cât de minunat este să ai cu cine să oferi sens şi culoare clipelor. Nu am întâlnit-o vreodată pe Andrea Marin faţă în faţă, nu o cunosc personal, nu am corespondat cu ea, însă o văd mereu înconjurată de zâmbetele multor copii. Îndrăznesc să cred că tocmai aceste zâmbete unice, pe care ea reuşeşte să le strângă în toată ţara, reprezintă adevărata ei carte de vizită. Cineva îmi spunea odată că, în realitate, copiii ne sunt daţi pe această lume pentru ca noi să învăţăm, încă de aici, să trăim printre Îngeri… dar mai ales pentru zâmbetele lor. Vor fi multe asemenea zâmbete în Auditorium Maximum pe data de 28 Mai. Organizatorii ţin să sublinieze şi aceea că pot participa nu doar doamne şi domnişoare, ci şi orice bărbat care doreşte să le fie alături. Cred că, în acest caz, cel mai nobil ecou care poate veni dintr-o lume a bărbaţilor „prea ocupaţi” nu poate fi decât unul: „Da, venim cu multă plăcere! Pentru zâmbetele Îngerilor…

Foto: daciaplant.ro, agentiadepresamondena.com