Delegat de Tineret al României la ONU ajunge la Cluj-Napoca

Delegații de tineret ai României la ONU, Denisa Bratu și Gabriel Uifălean, își continuă campania de a aduce mesajul Organizație Națiunilor Unite la tinerii din România. Demarată în Tîrgu Jiu și Craiova, inițiativa ajunge acum în Cluj Napoca, cu un eveniment organizat în data de 25 noiembrie, la ora 17:00, la Casa de Cultură a Studenților (sala 32).

Tinerii din Cluj-Napoca vor putea afla mai multe detalii despre programul „Delegat de Tineret al României la ONU”, despre activitatea lor și ceea ce au realizat la New York, la deplasarea spre sediul organizației în luna octombrie. Întâlnirea va avea scopul de a-i familiariza cu Agenda 2030 și obiectivele de dezvoltare sustenabilă, propuse de ONU pentru aborda problemele comune la nivel mondial. Mai mult, ei vor fi încurajați să indentifice acțiuni pe care le pot implementa în comunitate pentru a le realiza.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Asociația Tineretul ONU din România, Filiala Cluj, care are ca scop promovarea valorilor acestei organizații în rândul comunității locale, și Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca. Acesta este susținut și de către Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului, AEGEE, Organizația Studenților Economiști, Centrul pentru Dialog European și Diplomație Culturală și Centrul de Inginerie Seismică.

„Delegat de Tineret al României la Națiunile Unite” este un program guvernamental, prezent în țara noastră de peste 10 ani, fiind implementat de către Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe. Țara noastră este una dintre cele aproximativ 37 de state membre ONU din totalul de 193, care susțin această inițiativă. Scopul programului este de a antrena tinerii cu potențial cu vârste între 18-25 ani în activitatea celui mai mare for decizional global și de a-i mobiliza în activitățile de tineret din țară. Cei doi delegați, selectați anual printr-un proces național și deschis de selecție, reprezintă interesele generației lor în cadrul lucrărilor organismelor Organizației Națiunilor Unite, în urma consultărilor cu tinerii.

Evenimentul se poate găsi aici: https://www.facebook.com/events/1358701830829599/