O lume a bărbaţilor

Azi voi scrie în cuvinte simple şi voi începe prin a vă da o veste bună/proastă, depinde din ce unghi o priviţi: lumea în care trăim e o lume a bărbaţilor. Bărbaţii şi femeile nu au fost şi nu vor fi niciodată egali. Au mai spus-o şi alţii înaintea mea, dar vă întreb şi eu: “ne dorim cu adevărat asta?” Adică îmi doresc să conduc maşina, să schimb becul sau să deschid singură sticla de vin? Câţi dintre voi îşi imaginează o lume condusă de o femeie? Eu una, nu.

soniaedit

Femeile pot lega şi dezlega, dar când vine vorba de luat decizii, lucrul asta se întamplă cu inima, nu cu capul.

De ce să nu rămânem noi frumoase, cochete şi suficient de deştepte încât să credem ca îi manipulăm (pe ei, bărbații) iar ei să pretindă că nu observă, şi astfel să obţinem ce ne dorim, şi noi, şi ei?

La masa mare de joc a lumii suntem doar tolerate, poate pentru că Ei sunt superstițioși și cred că le purtăm noroc, poate pentru că au nevoie să se dea mari în fața cuiva, poate pentru că uneori, simpla noastră prezenţă face diferenţa, fie ca suntem mame, fiice, soţii sau doar partenere de viață, de afaceri ori de squash/scrabble. Dacă am înţelege asta, viaţa noastră ar fi mult mai uşoară. La fel cum bărbaţii ar trebui să înţeleagă că suntem condimentul de care au nevoie în viaţă.

Şi dacă am înţelege că în fiecare casă ar fi bine să cânte cocoşul, am mai face un pas pe scara evoluției. În fond, noi nu trebuie să cântăm mai tare, avem alte atu-uri.

Credit foto: Adi Hădean

Sonia Nechifor
Sonia Nechifor

Lumea îmi spune simplu: Sonia. Sunt specialist în comunicare, atât la birou, cât și în timpul liber. Îmi place să fac lucrurile „ca la carte”, să găsesc ideile simple care să transforme gânduri obișnuite în fapte extraordinare.