Ce vin alege un bărbat și ce alege o femeie?

ioanamicu2Urmează o zi încărcată, o zi la masa discuțiilor, analize, negocieri, rapoarte, situații, propuneri … Pe dulap atârnă două umerașe: rochia gri sau pantalonii negri cu cămașă?

În care variantă voi supraviețui acestei zile?

Trăim azi într-o lume în care feminizarea bărbatului sau masculinizarea femeii ni se pare ceva normal, am ajuns aici dorind să fim egali, dorind să demonstrăm cât de mult poate face o femeie, sau cât de puțin depinde un bărbat de o femeie.

Ne putem regăsi într-o lume în care ambientul din jurul nostru creează cadrul perfect pentru ca boss-ul să fie o femeie, iar hair-stylistul nostru să fie un bărbat?

Bucătăria și gătitul au fost transformate de femei într-o obligație zilnică, pe când bărbații au transformat bucătăria în atelierul unui artist și gătitul în pasiune. Într-un loc în care poți crea lumea ta, unde poți inventa și experimenta, unde poți greși și poți obține rezultate spectaculoase, bărbații sunt cei mai buni bucătari.

Așteptând să fim încântați de noua creație a chef-ului, am ales să savurăm o poveste alături de un pahar de vin, ceea ce m-a făcut să mă întreb: Ce vin alege un bărbat și ce alege o femeie?

Un bărbat va alege un vin ca un trofeu, un vin vechi, cu un preț ridicat și obligatoriu un nume mare, cunoscut, să simtă că poate, că e altfel, că e al lui.

ioanamicuO femeie va alege un vin asortat momentului, un vin care să fie savurat împreună cu prietenii, pe care să-l asocieze cu diferite combinații de mâncăruri.

Dintr-o listă de băuturi, un bărbat va aprecia robustețea unui pahar de whisky, pe când femeile vor alege suplețea paharului de vin.

Statisticile și studiile arată că noi, femeile, am schimbat întreaga industrie de producție a băuturilor. Și asta pentru că vinul este băut în proporție de 80% de către femei. Mai mult, la nivel mondial se produce mai mult vin decât bere.

Și asta într-o lume a bărbaților. Cine știe,… poate că un vin bun face bine unui bărbat dacă e băut de femeie?

Sărutul scurt al vinului înconjurat de miresmele mâncării, m-au făcut să mă întreb: ce trăiesc?

O clipă de răsfăț unde simțurile se joacă, trezesc emoții, mâncarea, vinul, o rochie vaporoasa lângă un costum.

Lumea aceasta e a bărbaților și nu vreau să se schimbe, pentru că în ea pot să îl iubesc respectându-l și pot fi iubită lăsându-mă protejată.