Primavera

Ne place martie! E acel moment din an în care începem să ne dezmorţim, suntem inundaţi de un optimism nejustificat şi avem o paradoxală energie astenică. Tot pe Ra îl venerăm, fie şi secolul XXI, căci fără supremul soare suntem doar o gaşcă de ursuzi.

E totodată luna în care miroase cel mai pregnant a parfum de femeie, adică a atenţie suplimentară ce trebuie acordată damelor, spre disconfortul bărbaţilor. Nici nu începe bine anotimpul, că se şi iveşte primul avertisment : mărţişorul. Alegerea unui simbol primăvăratic e tot mai facilă, întrucât e suficient doar să faci câţiva paşi şi sigur dai de o tarabă plină ochi de chiţibuşuri în ton. E de apreciat trendul de lucruşoare hand made, ce se dezvoltă de la an la an, căci dacă tot e să cumperi ceva, măcar să fie un obiect pe care o persoană l-a creat cu propriile mâini,  punând în procesul realizării un procent infim de sufleţel.

mc

Dacă nu-ţi îndeplineşti corespunzător misiunea mărţişorului, tu, domnule, mai primeşti o şansă prin intermediul zilei de 8 Martie. Ai acum ocazia să-ţi speli păcatele, oferind cel mai inedit buchet de flori pe care-l găseşti în drum spre casă sau rişti să ai parte de o tensiune apăsătoare în propriul cuib, o bună bucată de vreme. Sărbătoarea în sine le cade bine şi bărbaţilor, aşa, ca să fim cinstiţi, mai ales dacă pică într-o dată lucrătoare, astfel că vor avea şi ei parte de o zi mai scurtă din punct de vedere al muncii prestate şi mai plină de voie bună, în numele femeii, alta decât cea de acasă, desigur.

elephant-giving-flowers

Dacă făptura mai e şi născută tot în luna martie, ei bine, atenţia care se învârte în jurul ei atinge cote maxime. Onorabilul domn are astfel trei evenimente pe cap şi probabil că deja îi trebuie reminder, dar măcar scapă dintr-un foc de tot ceea ce înseamnă stimarea şi cadorisirea jupânesei.

Pentru mine data de 8 Martie a fost şi va rămâne ziua femeii mamă. Mă simt destul de ciudat când primesc felicitări cu această ocazie şi mi se par de prisos. Singura persoană care le merită în totalitate e mama, pentru că ea e cea mai cea, a mea şi a fiecăruia. Chiar dacă acum nu ar mai fi simpatic să-i duc o poză-felicitare, cu mutra-mi într-un chenar, însoţită de un text gen «  o floare îţi dăruiesc, pentru că te iubesc », totuşi aş vrea să-i fac o surpriză şi să-mi exprim aici dorinţa profundă de a o avea mereu sănătoasă alături de noi, apreciind totodată devotamentul ei şi mulţumindu-i pentru simplul fapt că există. La mulţi ani, mamă !

Sursă foto: bloguvern.md, brimersniche.wordpress.com,