Dansează cu mine

ae1cfd3df262d896b14c3347ecece2a3În ritmuri fermecate, aşa s-a gândit Laura să ne “încurce” luna aceasta. Cu muzica în cap, balerina din mine s-a gândit să invite pe cineva la dans. Şi cine altcineva mai era dispus să facă asta duminică seara?
Sigur că dansez cu tine, oricum, nu cunosc pe nimeni altcineva care să-și asume riscurile implicate de un dans cu mine, oricum nu cunosc nicio altă persoană cu care aș vrea să dansez. 
Aşa că, ne-am adus aminte pe unde ne-au purtat paşii…
În ritm de tango, către Mall. Pentru că acolo e jumătate din viaţa unei femei. Pot sta ore în şir, doar privind sau probând. Haine, pantofi, orice. Să mă declar nemulțumită în final ..că nimic nu mi se potriveşte.
Viața la mall e mai degrabă un dans individual, un fel de step ori mai degrabă un soi de freestyle din bucăți. Îmi place când mă întrebi despre pantofi și rochii, dar sper că eşti la fel de convinsă ca mine că orice răspuns e bun, orice răspuns e rău, orice răspuns e degeaba. Oricum nu ți se potrivește nimic:).
În paşi de vals, la toate evenimentele de caritate din oraş. Dacă nu sunt, organizez eu rapid unul.
Aici putem dansa împreună mult și bine. Chiar și așa, mi se pare că-i prea puțin, că s-ar putea mai mult și că o coregrafie bună trebuie să aducă pe ring toate perechile care au primit de la viață suficient de mult încât să simtă că dansul acesta „de societate” e de fapt un dans „pentru societate”. 
În ritmuri de reggae, la vreun concert pe care doar eu îl înţeleg. Ultima dată, Manu Chao. Pentru că mi place.
Și ce dacă nu înțeleg (bine, pe Manu Chao-l înțeleg, dar sunt mulți alții care-mi trec pe lângă urechi)? Crezi că te-aș lăsa fără gardă de corp între toți fericiții ăia?
În paşi de ce vreţi voi, către întâlnirile cu fetele. De neratat în nici o zi, de trei ori pe zi, dacă e cazul.
Deși simt uneori că și aici ai nevoie de gardă de corp, prefer să urmăresc de la distanță cadrilul acesta. Sunt locuri în care bărbații n-au ce să caute, pur și simplu.
Cu pasi înceţi, dar siguri, spre un loc cu soare şi liniste. Pentru ca acolo îmi încarc bateriile. Dacă aş putea scăpa şi de telefon sau laptop, ar fi perfect.
Știu eu cum, dar pentru asta trebuie să preiau conducerea, ca orice bărbat care dansează cu o femeie.

Autori: Sonia Nechifor şi Adi Hădean

Sursă foto: http://bit.ly/HD68sGhttp://bit.ly/183z044