Zâna Bună… de ziua mea

„Azi e ziua mea”… yes!

Ora nouă. Dimineață nici caldă, nici rece. Toamnă. Liniște totală. O casă luminoasă, curată, din care… Ping! *Zâna bună* a dispărut toată lumea. Copilul la școală, soțul la serviciu sau alt scenariu? Un început minunat. Nu mă grăbesc. Zăbovesc în pat în așternuturi moi. Spun o rugăciune de dimineață, care după mine se ridică la cer, acolo unde trebuie, parcă mai bine decât seara, atunci când oboseala își spune cuvântul și bagheta magică nu a acționați încă. Îmi permit chiar să citesc un sfert de oră înainte de a mă ridica din pat, o plăcere veche.

fab

Zâna Bună mă cheamă. Este gata micul dejun: două ouă românești cu roșii dulci, vreo trei, ulei de măsline și o cafea fără zahăr. O tabletă cu resveratrol și un calciu cu vitamina D3. Super. Le savurez. Vi se pare monoton? Mie nu.

Îmbrăcăminte lejeră, chic totuși, mult rimel și un glos augmentativ cu colagen. Mă îndrept spre sala de sport unde de data aceasta, spre mirarea tuturor, nu mă grăbesc. Fac Kangoo și apoi ceva pentru suflet: body ART. Le ador pe amândouă. Rămân chiar și la relaxare. Îmi încarc bateriile. Mă dau cu cremă și apoi mă duc spre clinică. Aaa, nu! Nu lucrez azi. Mă duc în calitate de clientă. Îmi fac ceva pentru față: am chef să mă hidratez și apoi ceva pentru fese (cele mai importante zone, nu?). Savurez și asta din tot sufletul.

Aproape ora unu. PIână mă cheamă Zâna la prânz, vreau să mă plimb puțin prin centru. Mi e dor. De când au apărut mall-urile am uitat cum arată centrul. Am uitat clădirile din centru, bisericile, statuile din Cluj. Să-mi fie rușine! Mă duc la librărie să caut ceva interesant de citit, și recunosc o culegere pentru fiica mea. Stau 20 minute și găsesc ceva ce caut de mult. O bibliografie despre Regina Sissi a Austriei. Găsesc și culegerea. Norocul meu, altfel risc să mă rup total de realitate.

Hopa… Zâna. Prânzul: ciorbă cu smântână, curcan mult cu multe legume, ardei iute și o felie de pâine. Mă satur.

Mă pregătesc să mă duc acasă. Ajung și mi se pare că aceasta arată cu totul altfel în timpul săptămânii. Vă vedeți vreodată casa cu alți ochi decât atunci când sunteți pe programul: rutină? Mie mi se pare că e altfel. Parcă sunt la hotel. Altă lumină, alt miros, văd și florile altfel. Încercați.girls-night-out-bee-jay

Mă întind, citesc iar, adorm o oră. Somn din acela pe care-l simți. Mă trezesc și îmi fac puțină ordine în dressing. Mă simt bine.

Ora șase. Sună telefonul. Familia. Totul OK. Toată lumea profită de ziua aceasta, deci pot să continui. Mai sună odată telefonul mobil. Fetele. Ieșim? Unde? Oriunde. Nu ne-am întâlnit demult .

Înapoi în dressing. Îmi pun Iglesias. Îmi face plăcere să zăbovesc, să ascult muzică și să aleg ceva adecvat pentru o seară cu fetele. Ceva decent dar totuși puțin sexi. În fine, găsesc ceva și noroc cu Zâna bună că nu sunt balonată. Urmează machiajul, în cazul meu, ochi ultra subliniați, glossul miraculos și gata.

La restaurant, cu fetele, ne „râdem”, mâncăm ceva ușurel ca să putem bea 1-2 pahare de vin/șampanie și să nu creștem prea tare numărul de calorii. Muzica bună, câteva priviri admirative, pentru cine contează (de fapt, cred că pentru fiecare dintre noi).

Din păcate Zâna Bună ne aduce aminte că e târziu, că avem o familie, sau pe cineva care ne așteaptă. Seara se termină, ziua se termină.

Pentru mine a fost frumos. A fost ceva banal? Un clișeu? Prea casnic? Poate. V-ați așteptat la altceva? Faceți ce vă place vouă, asta e important! Faceți-vă o zi altfel decât celelalte! Îndepliniți-vă visele!

Aceasta aș vrea să fie „ziua mea”.

Surse foto: desenatori.ro