O mie de gusturi colorate

Ziua mea este fiecare zi în care pot să fac un lucru bun pentru altcineva. Nu joc rolul altruistului nici nu pledez pentru altruism. Nu sunt nici filosof de scară de bloc ori de bancă de parc, să spun că altruismul e în fond o formă a egoismului, mă lasă rece răsucirile acestea de înțeles până când vorbele și noțiunile-și pierd sensul și se amestecă unele cu altele.
DSC_7413
Eu am fost crescut într-o credință în care albul e alb, negrul e negru și celelalte culori își au numele și rosturile lor. Am fost crescut într-o casă în care lucrurile se împărțeau între părinți și de la părinți la copii apoi de la un frate la celălalt. Am fost învățat să-mi împart merele ori pita cu untură cu alți copii, am fost învățat că nu-i greșit să-ți oferi ajutorul unui om care are nevoie de el și am fost învățat că răsplata nu trebuie nici cerută, nici așteptată, ea vine dacă ești demn de vreuna. De asta mi-e ușor să mă implic în acțiuni umanitare, de asta mi-e ușor să-i urnesc și pe alții alături de mine.
[easyrotator]erc_51_1381689044[/easyrotator]
Sâmbătă a fost ziua mea din nou. Am gătit în Polus, la aniversarea mall-ului, susținut de cei de acolo, pentru Mihăiță, un copil atât de bolnav încât nimeni nu știe exact ce boală are și cum se poate ea trata. Au muncit alături de mine doi prieteni buni, doi camarazi de cuțit și polonic, Ciprian Tătaru și Horia Șimon. Mi-au fost alături Nico, un alt prieten bun, și soția mea, care mi-e și cel mai bun prieten. Ne-a fotografiat Tiberiu Matei. A glăsuit pentru noi Dodo Mesaroș. Am strâns împreună 3323 de lei, o mică parte din cei peste 50.000 de euro de care are nevoie Mihăiță. Am donat un bufet din 1000 de piese (au fost ceva mai multe, da’ cine mai stă să numere?), un bufet pe care am încercat să-l facem cât mai variat, cât mai colorat, cât mai aromat. Am reușit, în ciuda faptului că mijloacele noastre au fost câteva mese, două plite și cuțitele din dotare. A fost o zi bună, pentru care-s recunoscător. Să fiți sănătoși.
[easyrotator]erc_54_1381689209[/easyrotator]

Foto: Tiberiu Matei