Scriitor nou la Revista Bulevard. Ne iubești, nu-i așa?
Vă iubesc, bineînțeles! Dacă nu vă (te) iubeam, nu mă încumetam să scriu la Bulevard. Oricum a fost, și este o provocare să scriu articolele lunar. Mă străduiesc să fie la „temă”, să fie interesante. Citesc și articolele celorlalți colaboratori care scriu în revistă și îmi plac foarte mult, sunt cu suflet, sunt profesioniste, documentate și mă stresez întotdeauna să îmi „iasă” și mie, să pot transmite ceea ce simt.
Ești un model de frumusețe. Te menții pentru că ți-o cere poziția de doctor/specialist în nutriție sau pentru ca îți doresti tu asta?
Ei, nu știu dacă sunt un model de frumusețe… (oricum mulțumesc). Recunosc că întotdeauna m-am străduit să arăt bine, aș minți să nu spun asta . Mă refer aici nu neapărat la fizionomia care mi-a fost dată, ci la Sandra ca un tot. M-am îngrijit întotdeauna, (față, corp) în măsura și cu posibilitățile pe care le-am avut în fiecare etapă a vieții mele, am dat și dau în continuare o importanță mare sportului (cei care mi-au citit articolele au constatat acest fapt) și consider că practicarea sportului cu rigurozitate îți încetinește îmbătrânirea atât exterioară cât și interioară, articulații, oase, inimă. Voi face sport cât mă vor ține oasele, cum se zice. Îmi place să mă îmbrac (cărei femei nu-i place?), îmi place să mă fardez (multora li se pare o pierere de timp sau o corvoadă). Mie nu. Sunt femeie: îmi place ritualul de dimineață cu fardatul și consider că orice femeie are obligația să se aranjeze puțin înainte de a ieși. E un respect de sine și chiar și cele mai frumoase femei consider că trebuie să-și pună în evidență ceva: un ochi, o buză… Ca să rapund la întrebare, cred că nutriția a venit ca o completare, știind ce înseamnă să fi frumos. Îmi place ceea ce fac și de ce să nu recunosc mă și obligă, și văd că și eu la rându-mi sunt un model pentru doamnele mele.
De când ar trebui să înceapă un om să se gândească la un nutriționist?
O întrebare bună: în orice moment, la orice vârsta, la orice număr de kilograme, pot să se gândească la un nutriționist. Nutriționistul nu te slăbește doar, el te învață să mănânci sănătos, îți poate concepe o dietă adecvată pentru o anumită boală, te slăbește, te îngrașă. Trebuie să privim un pic altfel nutriția. Am fost surprinsă în luna august când am văzut la consultație bărbați, tineri care au venit pentru stabilirea unei diete pentru o boală de care sufereau, pentru un sfat, pentru clarificarea unor reguli alimentare, pentru diete adecvate sportului. Surpriza a fost și mai mare când în urma discuțiilor, am aflat că majoritatea lucrau sau erau studenți în străinătate. La noi, este o ramură nouă încă, de multe ori un subiect tabu, nu există consecvență. Asta e. Încet ne vom schimba și noi.
Ce părerea ai despre modul de a mânca al românilor. Ce ai schimba?
Aici se poate discuta mult, dar aș spune așa: există o categorie de români care s-au adaptat, cei care lucrează “from nine to five”. Haos total în dietă, atât ca program al meselor, mâncare de tip junk food, lipsa meselor luate în familie (atât de importante măcar o dată pe zi). Aici, cel mai greu este cu organizarea meselor, o parte extrem de importantă pentru un stil de viață sănătos și pentru slăbit sănătos, pentru că în general acești oameni știu ce înseamnă principiile alimentare. Pe aceștia i-aș invita la o ședință de nutriție. În al doilea rând, sunt românii „români” care după părerea mea nu-și vor schimba niciodată modul de preparare al alimentelor. Uită-te la bunici, nu mai departe, și ai să vezi că există untură în frigider, se face răntaș (în continuare), se taie porcul, copiii cu cât sunt mai grași, cu atât mai sănătoși sunt. Chiar dacă par negativistă, aceștia nu se vor schimba niciodată. Cea de-a treia categorie: oameni cu posibilități materiale restrânse, acolo unde calitatea alimentelor este nesatisfăcătoare și fac și ei ce pot. Pe aceștia i-aș ajuta cu bani, cu o cantină, cu programe de educație pentru o alimentație sănătoasă din mai puțin, dacă aș putea.
O poțiune magică dintre multe câte sunt pe piață, fără de care nu ai rezista?
Am o poțiune magică, un amestec: resveratrolul, ceaiul verde, sportul, rimelul (strict la subiect).