Plutind pe valurile romantismului suprem

Sursă de inspirație pentru iluștri scriitori precum Shakespeare, Hemingway, Goethe  sau Eminescu, Veneția te cucerește și te intrigă deopotrivă. Pentru majoritatea oamenilor, orașul cățărat pe “picioare de lemn” este sinonim cu romantismul.

Zidurile scorojite ale clădirilor te duc cu gândul la idile secrete, la iubiri clandestine și la cele mai inedite sacrificii în numele trăirii și a pulsului ridicat. Fiecare fereastră ascunde parcă o umbră diafană a unei “donna” în așteptarea lui… Discordanța între tencuiala căzută și geamurile somptuoase întregesc imaginea unui loc al visării, fațadele clădirilor oglindite în apa canalelor creează tablouri mișcătoare. Pășind agale, am ajuns la inconfundabilul pod Rialto, cel mai mare pod construit peste Canalul Grande.

venice1
sursa foto: hdwallpapers.in

Toate drumurile duc la… Piața San Marco. Viața fascinantului oraș o puteti simți la pas, în labirintul de străduțe întortocheate, fiecare șoptind câte o poveste tăinuită de secole. În situația în care ați obosit, veselii gondolieri vă sar în ajutor pentru o experiență cu adevărat specială: “o sooole mio”, pe ritmuri de valuri înăbușite. Nu uitați de sărutul la asfințit în gondolă sub Puntea Suspinelor pentru a avea parte de  dragostea veșnică (alături de cea/cel sărutat, evident), deși pe aici își purtau ultimii pași condamnații în vremurile de odinioară. Unul din condamnații care ar fi pășit pe Podul Suspinelor este celebrul Casanova.

venice2
sursa foto: flickr.com

Dacă ați obosit în urma plimărilor pe străduțele întunecate ale orașului, cea mai bună cafea o puteți savura la cea mai veche cafenea din  Italia, Caffe Florian din Piața San Marco. Priveliștea grandioasei Piețe, atmosfera unică și atenția pentru detalii vă vor cuceri iremediabil. Bazilica San Marco tronează alături de Clopotnița San Marco în piață, iar sutele de porumbei par a le veghea neîncetat. Nu ratați o priveliște de ansamblu splendidă asupra orașului de la 98 m înălțime, din locul în care își desfășura observațiile faimosul Galilei. La doar câțiva pași este situat Palatul Dogilor, față în față cu Grande Canale.

venice3
sursa foto: mrwallpaper.com

Impresionantă este şi atmosfera în timpul Carnavalului de la Veneția. Localnici și turiști dezbracă pentru câteva zile blugii și tricorile comode pentru a îmbrăca haine de epocă și măști spectaculoase. Nu lipsesc perucile, voia bună și atitudinea elegantă desprinsă parcă din secolul trecut. O veritabilă călătorie în timp.

venice4
sursa foto: boutiquetravel.ro

Nu trebuie omise nici împrejurimile: insula Murano – celebră pentru prelucrarea artizanală a sticlei, sau Burano, faimoasă pentru broderiile sale și pentru casele viu colorate.

venice5

Iar de încununarea romantismului veți avea parte la Hotel Danieli sau la Bauer Il Palazzo.

danieli
Hotel Danieli