Filmul = Frumuseţe?

Primul lucru care îmi vine în minte când mă gândesc la filme (cel puţîn la cele la care mă uit eu) este că toată lumea e perfectă, frumoasă, că este normal să fie aşa. Este normal pentru că un film trebuie să mă facă să visez, să ies din cotidian şi de ce nu, să fiu unul dintre personaje.

Sigur că asta trebuie să îţi inspire un film. Iniţial m-am gândit să vorbesc despre cât de frumoase sunt actriţele, cât de frumoşi, musculoşi sunt actorii dar asta bănuiesc că se discută destul de frecvent într-o relatare despre filme. M-am gândit apoi să abordez altfel problema.

V-aţi gândit vreodată la ce transformări sunt supuşi “idolii” noştri? Eu am început să fiu mai atentă când am văzut-o pe Hillary Swank (în 2008) dacă nu mă înşel în filmul Million Dollar Baby (a şi fost recompensată cu un Oscar pentru acest film). Era o pugilistă. Mi se părea mie că are trăsături frumoase, dar era foarte musculoasă, prea musculoasă după gustul meu pentru o femeie, nu avea sâni, avea părul scurt, ca un băieţel. La decernarea premiilor Oscar, surpriză… o femeie cu un păr lung superb, trăsături perfecte, buze senzuale, dinţi perfecţi, un bust generos. Astea de unde au apărut?

colaj

Apoi am aflat că timp de 8 luni a făcut 6 ore pe zi de antrenament specific pentru box, am aflat că şi-a spart nasul în timpul filmărilor, că şi-a legat cu nişte benzi sânii. Ce transformare… Cum? Sub îndrumarea perfectă a unui antrenor, nutriţionist (consuma câte 7 albuşuri crude pe zi pentru aportul de proteine).

Un alt exemplu care-mi vine în minte e simpatica, veşnica prietenă în căutarea iubirii adevărate, rotunjoara Bridget Jones. O ştiţi pe Renne Zelweger. O frumuşică subţire ca o trestie cu nişte picioare perfecte. De două ori s-a îngrăşat câte 9-12 kg pentru acest film (s-a axat pe hidrocarbonate, hamburgeri).

celebsview

Mi-ar plăcea să cunosc un astfel de om. O fi rămas vreo vergetură pe corpul ei, i-a fost greu? Nu ştiu, dar încă o dată, în spatele a ceea ce vedem noi e un efort mare.

Să spun de Natalie Portman  că a slăbit 9 kilograe pentru Black Swan, deşi este oricum foarte slabă şi a luat lecţii de balet 6 ore pe zi timp de un an (a luat şi ea un Oscar) şi după 9 luni era însărcinată cu 20 kg mai mult?

natalie-portman-black-swan

Să mai spun de Matthew mcConaughey, care joacă rolul unui bolnav de SIDA şi a slăbit îngriorator de mult. Face sacrificii, speră să obţină Oscarul, dar are nevoie de un psiholog, aş spune, pentru că riscă să nu mai poată să revină la greutatea lui, la abdomenul care l-a făcut celebru.

matthew-mcconaughey-

Merită aceste sacrificii. Pentru noi cei care privim merită. Şi pentru ei. Dar aţi văzut echipa din spatele lor: antrenori, nutriţionişti, psihologi de înaltă clasă. Nici nu vorbesc aici de cei care se ocupă de machiaj.

Acestea sunt “nimicuri”, faţă de transformările corpurilor. Mă gândesc cât de perfect trebuie să fii să nu greşeşti, să nu se spolieze de vitamine n, nutriente, ă nu rămână cu kilogramele în plus. Bravo lor!

Cobor un pic din “ecran” în “filmul” vieţii noastre. Nu o să va spun nimic despre slăbit, deşi se apropie vara. Haideţi să vă spun câte ceva despre îngrăşat. Să ştiţi că sunt şi persoane care vor să se îngraşe. Este mult mai greu să te îngraşi decât să slăbeşti, aşa că nu-i invidiaţi pe cei care vor să pună câteva kilograme. În primul rând să ştiţi că dacă reuşesc să pună 2 kg în 1-2 luni trebuie să fie foarte fericiţi. În cazul persoanelor slabe este greu, pentru că trebuie să le schimbi mentalitatea, în multe cazuri fiind şi probleme de ordin psihic la mijloc.

dieta de ingrasare
foto: ioanadeea.wordpress.com

Sunt obişnuiţi să mănânce puţin, stomacul lor pe bună dreptate nu e obişnuit să ia odată multă mâncare, trebuie “educat” să se dilate că să zic aşa, prin mâncat des, din ce în ce mai mult, şi cât mai consistent. Obţine repede senzaţia de saţietate, şi ipe bună dreptate, li se face rău. Trebuie să mănânce consistent, tot ce nu e “voie”: clătite, pâine, gem, brânzeturi consistente, garnitură obligatoriu la felul doi. Este de preferat să înlocuiască supele cu aperitive consistente, ouă umplute, sandviciuri. Îi sfătuiesc să bea un pahar de vin la masă, îi sfătuiesc să bea ceaiuri îndulcite cu miere, să mănânce pizză seara.

Trebuie să consume gustări formate din seminţe de diverse tipuri, dar şi mici sandviciuri cu salamuri, unt, caşcaval. Mmmm… ştiu, sună grozav pentru noi ceilalţi, dar pentru cei slabi nu e uşor. Trebuie şi multă voinţă şi poate chiar şi ajutor de la un psiholog. Le doresc success şi poftă bună!

Vedeţi că şi pentru noi, spectatorii, se poate aplica aceeaşi reţetă ca şi pentru ei. Vă doresc success în tot ceea ce vă propuneţi!

Surse foto: oscarmovs.comwww.ew.com, nydailynews.com, celebsview.info, empowernetwork.com