Filmele „Departe de tine“, „(M)ucenicul“ și „Ștrumpfii: Satul Pierdut“, lansate în cinematografele din România

Filmele „Departe de tine/ Far from here“, „Ghost in the Shell“, „The Bye Bye Man: Numele nerostit“, „(M)ucenicul/ The Student“ și „Ștrumpfii: Satul Pierdut/ Smurfs: The Lost Village“ se lansează, în acest weekend, în cinematografele din România.

„Departe de tine“

„Departe de tine/ Far from here“,  primul lungmetraj al regizorului James Pillion, se lansează, în acest weekend, în cinematografele din România.

Filmul spune povestea unor tineri proaspăt căsătoriți, Sofia și Grant, personaje interpretate de Maria Dinulescu și Jonathan Ahmadi, care doresc să-și formeze o familie. Schimbările din viața profesională a Sofiei îi determină pe cei doi să se mute din America în România, iar un an mai târziu relația lor ajunge în impas, bântuită de promisiunile făcute și nerespectate. Sofia este acum o ființă sigură pe ea și ambițioasă, iar Grant încearcă, fără succes, să-și scrie romanele. O tragedie lovește familia lui Grant, iar acesta trebuie să se întoarcă în America. Prinsă între carieră și povestea de dragoste pe care o trăiește, Sofia are de ales: pleacă împreună cu soțul ei, pentru a-și construi o familie, sau rămâne alături de șeful ei, pentru a-și dezvolta cariera în plină dezvoltare?

Coproducția româno-americană îi mai are în distribuție pe actorii Andi Vasluianu, Maia Morgenstern, Gelu Nițu și Vasile Flutur. În România, filmul este distribuit de Movie Production Entertainment.

„Ghost in the Shell“

Rupert Sanders semnează regia filmului SF „Ghost in the Shell“, care, de astăzi, poate fi vizionat și pe marile ecrane din România.

În acest film, personajul interpretat de Scarlett Johansson, Major, un hibrid unic om-cyborg, conduce o unitate de elită, denumită Section 9, care luptă împotriva unor hackeri ce atacă omenii care au creiere cibernetice și îi obligă să comită infracțiuni.

„Cred că acest personaj trăiește o experiență unică, având creier uman într-un corp complet robotizat. Am fost puțin traumatizată la finalul acestui film, pentru că a fost foarte mult de lucru și parcă am trăit într-un spațiu întunecat“, a spus Scarlett Johansson, despre filmările la „Ghost in the Shell“.

Filmul se bazează pe  faimoasa serie manga cu același nume și este distribuit în România de Ro Image 2000.

„The Bye Bye Man: Numele nerostit“

Filmul „The Bye Bye Man: Numele nerostit“ este un horror care expune originea răului din spatele celor mai teribile fapte omeneşti.

Filmul spune povestea a trei studenţi, care ajung într-un loc bântuit de o forță malefică. Curând îşi dau seama că nu există decât un singur mod de a se salva.

Stacy Title semnează regia filmului, iar din distribuția fac parte actorii Douglas Smith, Lucien Laviscount, Cressida Bonas, Carrie-Anne Moss și Doug Jones.

„The Bye Bye Man: Numele nerostit“ este distribuit în România de Freeman Entertainment.

„(M)ucenicul“

Un alt film care va intra în cinematografele românești este „(M)ucenicul/ The Student“, în regia lui Kirill Serebrennikov. Filmul, proiectat în premieră mondială la Festivalul de la Cannes, este bazat pe controversata piesă de teatru „Martyr“, de Marius von Mayenburg, și pune în discuție teme precum fundamentalismul religios, identitatea sexuală, educația și felul în care societatea poate gestiona astfel de cazuri.

Veniamin, un adolescent cuprins de o criză mistică, își confruntă mama, colegii și profesorii cu Biblia în mână. Au voie fetele să ia lecții de înot la școală în bikini? Chiar e nevoie de educație sexuală în clasă? Ar trebui studiată teoria evoluției la ora de științe? Adulții sunt copleșiți de certitudinile pe care tânărul le strigă invocând Scriptura. Nimeni, în afară de Elena, profesoara lui de biologie, nu-l va provoca pe propriul teren.

„(M)ucenicul“ este distribuit în cinematografele din România de Transilvania Film.

„Ștrumpfii: Satul Pierdut“

Celebrele personaje albastre care au cucerit cinefilii din întreaga lumea se întorc pe marile ecrane. „Ștrumpfii: Satul Pierdut“ îi readuce în atenția publicului pe Strumpfița, Istețul, Bleguțul și Voinicul. Călăuziți de o hartă vrajită, ștrumpfii străbat Pădurea Fermecată, în căutarea unui sat pierdut. Dacă acolo trăiesc și alți strumpfi, trebuie neapărat să-i găsească înaintea maleficului vrăjitor Gargamel. Cei patru prieteni albaștri sunt pe punctul de a descoperi cel mai mare secret din istoria ștrumpfilor.

Filmul îi lasă pe cinefili să descopere cât de importantă este prietenia și munca în echipă.

„Ștrumpfii: Satul Pierdut“ este distribuit în cinematografele din România de InterComFilm Distribution.