Bulevard. Revista.

Oamenii buni și frumoși spun povești bune și frumoase. Poate că știu și povești din celălalt fel, dar au ales să le spună altora despre bine, despre frumos, despre simplu și despre normal, despre sofisticare fără accente stridente și despre etichetă, despre savoare și aromă, despre ce-i bine și despre ce s-ar putea îndrepta, într-un fel care să nu transforme povestea într-o experiență obositoare, ci s-o lase să facă doar ce-ar trebui să facă o poveste bună: să educe cu blândețe, să ofere înțelepciune ușor de înțeles, să dea speranță.

Revista Bulevard e locul în care oamenii frumoși spun poveștile frumoase. Pentru că așa simt ei, pentru că acesta le e crezul și, de bună seamă, pentru că pot. Fiecare dintre povestitorii noștri e specialist în domeniul în care activează. Da, chiar și Gloria, cel mai tânăr membru al echipei. Ea e specialist în copilărie și-n „roata țiganului”, pe care o face de fiecare dată când are o zi mai puțin senină. Așa cum ea își dorește să vadă dacă poate fi ca adulții, noi, ceilalți, ne dorim să vedem dacă mai putem fi copii, dacă nu ne-am pierdut sinceritatea pe drum, dacă mai putem face zece pași „pe bulevard” fără să spunem despre viață că „it’s complicated”.

Acesta, dragii noștri, e pariul pe care-l facem cu anul 2012, un an în care am auzit prea des că presa e pe moarte, că jurnalismul nu mai poate să ofere calitate, că singurul lucru care contează e traficul obținut prin orice tertip, că vedetele-s doar cele din tabloide și că good news is no news. E un pariu pe care simțim că-l vom câștiga. În definitiv, întâlnim în fiecare zi cel puțin un om căruia i s-a făcut dor de o poveste bună, de un articol cumsecade, scris cu sufletul, șlefuit cu mintea.

Noi suntem Revista Bulevard. Suntem povestitori grozavi și, mai mult decât atât, ne place să scotocim după povești bune de spus și după povestitori chiar mai grozavi decât noi. Ne găsiți aici în fiecare zi cu lucruri noi, pentru că aici, ca pe orice bulevard, viața palpită și-ți arată lucruri de mirare în fiecare zi. Prima apariție, numărul 0, e o promisiune făcută cititorilor, iar din 11 octombrie,  odată cu numarul 1, venim cu alte istorii, găsite prin cine știe ce unghere ale acestui oraș ori în lumea largă, absorbite și sublimate înainte de a vă fi date. Să ne citiți așa cum scriem, cu bucurie.

Sursa foto: Revista  Bulevard