Competiția de aeromodelism „Liberty Multirotar Racing” la a doua ediție în Cluj, în perioada 25-26 august

  • Competiția de aeromodelism „Liberty Multirotor Racing 2018” va avea loc în 25-26 august, la Liberty Technology Park din Cluj-Napoca
  • Clujenii sunt invitați la un week-end de aeromodelism, cu intrare liberă
  • Piloții de multirotoare se pot înscrie la concurs până în 13 august

1

Liberty Technology Park este, pentru al doilea an, gazda unei competiții inedite,”Liberty Multirotor Racing 2018”, în care piloții de aeromodele se “duelează” pe o pistă în aer liber, iar câștigător este cel care încheie cursa în cel mai scurt timp. Multirotor Racing este un tip nou de sport, cu aeromodele controlate într-o cursă contra cronometru.

Asociația Română de Aeromodelism organizează, în parteneriat cu Liberty Technology Park Cluj, a doua ediție a competiției “Liberty Multirotor Racing” și îi invită pe clujeni să se bucure de o competiție cu caracter deschis, la care se pot înscrie cei pentru care aeromodelismul este pasiune pură.

2

„Ne bucurăm de entuziasmul participanților și de interesul clujenilor pentru această competiție inedită care sperăm să devină o tradiție anuală.  Liberty Technology Park este locul unde se întâlnesc natura și tehnologia într-un mod creativ și distractiv, pentru toată familia”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

3

Cu o pistă de zbor de aproximativ 20.000 mp, în cadrul Liberty Technology Park Cluj, cu un traseu amenajat special cu steaguri, porți și tunel, precum și cu sistem de semaforizare vizual și acustic, sistem de cronometrare și ecrane mari pentru vizualizarea imaginilor transmise de pe multirotoare, toate condițiile pentru organizarea competiției sunt îndeplinite.

Liberty Multirotor Racing 2018 are două categorii, Multirotor Racing și Multirotor Freestyle, iar doritorii se pot înscrie pe www.aeromodelism.ro până în 13 august.

4

„Anul acesta ne așteptăm la 30 de concurenți, mult mai mulți decât la prima ediție, va fi o competiție la care vor participa concurenți și din alte țări. Ca noutate, vor putea concura câte 4 piloți în același timp, față de 2 anul trecut, ceea ce înseamnă mai multă complexitate și adrenalină”, a declarat Babos Andras Sandor, membru de onoare al Asociației Române de Aeromodelism.

„Ne dorim să devină un eveniment la care să participe și părinți și copii. Va fi amenajată o zonă pentru copii, unde aceștia vor putea construi aeromodele și vor participa la multe alte activități distractive”, au completat organizatorii.

6

Vizitatorii vor mai putea admira demonstraţii şi cu alte tipuri de aeromodele (avioane, elicoptere, etc.) şi automodele, iar intrarea este liberă.

Un multirotor, din punct de vedere tehnic, este un „quadcopter”, adică un aeromodel guvernat de un flight controller. Cu o linie de pornire și sosire setată, pista este un curs tridimensional, iar multirotoarele trebuie să zboare în sus, în jos, în jurul și prin diferite puncte de control, obstacole, tunele și porți. În timpul unei cursei, multirotoarele pot atinge viteze de peste 160 km/h cu accelerație de la 0-100 km/h în mai puţin de 1,5 sec.

7

Liberty Multirotor Racing 2018 este un eveniment organizat de Asociația Română de Aeromodelism, împreună cu Liberty Technology Park Cluj. Parteneri oficiali: Bosch, Romservice Telecomunicații, Lasting Group, Electroglobal, Acoustic Density, Terabit, Edge Sofware Solutions, RX Atelier, La Casa, Euroavia, Rotorama, Drone FPV Racer, Dronshop, Feral Quads, Virtech, Evergreen Printing, Sierra Modellsport, Hpi Racing, Fain.live, Părinte înFlorești, Marmot.

Cu sediul central la Cluj-Napoca, Asociația Română de Aeromodelism (ARA) este o organizație non-profit și neguvernamentală care își propune să lupte pentru drepturile și libertățile aeromodeliștilor, să promoveze aeromodelismul și să ajute la crearea unui cadru de zbor sigur pentru toți participanții la traficul aerian. Mai multe informații: www.aeromodelism.ro.

Liberty Technology Park Cluj, primul parc tehnologic din România, este un parc de idei plasat într-un spațiu revoluționar, pe fosta platformă industrială Libertatea, creat pentru a oferi condiții excepționale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D într-un areal inedit din punct de vedere conceptual și arhitectural. Proiectul este o inițiativă Fribourg Capital, sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Gradul de ocupare a parcului tehnologic este de 100%, iar majoritatea rezidenților sunt companii IT. Mai multe informații: www.libertytechpark.ro.

5