Genoveva Hossu: “Tânăra antreprenoare se află într-un maraton continuu”

Genoveva Hossu nu crede în echilibrul perfect, dar şi-a dezvoltat o formulă de echilibru dinamic, care o ajută să scoată ce e mai bun din orice situaţie. Invitată ca speaker la conferinţa “Ele au reuşit”, Genoveva este decorator din pasiune și antreprenor cu experiență de leadership de peste 10 ani.

Care sunt atuurile pe care trebuie să le aibă o femeie antreprenor?

Orice femeie care se lansează în afaceri trebuie să fie înzestrată cu o clarviziune memorabilă și un elan fulminant. Dinamică, întreprinzătoare, extrem de atentă la detalii, tânăra antreprenoare se află într-un maraton continuu, ai cărui unici “atleți” sunt Ea de ieri, Ea de azi și Ea de mâine. Știe să jongleze cu cele mai diverse roluri și să poarte măștile care i se potrivesc perfect – în funcție de carnaval. În antreprenoriat n-au ce căuta pesimiștii, așa că ar avantaja-o enorm o doză bună de optimism și gândire pozitivă, la care aș adăuga multă creativitate, pasiune și bun gust.

genoveva

Cum găsiți echilibrul între business/carieră și familie?

Echilibru perfect între cele două nu cred că există. E o himeră a cărei hărțuire îți face rău și nu te eliberează decât atunci când realizezi (și accepți!) că la un echilibru, în sensul obișnuit al cuvântului, nu ajungi niciodată. Viața e despre pierderi și câștiguri personale deopotrivă, iar combinația dintre Bine, Foarte bine și Rău e ceva la ordinea zilei. Am găsit totuși, de-a lungul timpului, o formulă personalizată a echilibrului meu lăuntric: oscilez constant între familie și carieră, conturând un așa-zis echilibru dinamic. Umplu talerele pe rând, în funcție de priorități sau de ce-mi șoptește inima, și scot best-off-ul din orice situație.

Ce sfaturi ați da femeilor care vor sa înceapă un business?

Să îmbrățișeze o direcție pe care o simt cu toată inima, iar apoi să caute cu pasiune orice prilej… de glorie. Când constată un scurtcircuit în rețea, să acționeze repede: o ușă deschisă și o cale de întoarcere există întotdeauna, numai să aibă ochi s-o vadă! Investind constant în sine și muncind întotdeauna un pic mai mult decât au impresia că pot să o facă, vor ajunge să miște munți și să răstoarne universuri.

***

Genoveva Hossu, decorator și antreprenor, a fost instruită la una dintre cele mai prestigioase școli de design din Europa, “Kelly Hoppen Design School” (2011, Londra).

A descoperit și crescut cu grijă un segment de piață premium în domeniul decorării și al designului interior, iar în 2014, a lansat INGENO, marcă a serviciilor de proiectare, decorare și management de proiect.

Începând cu 2013, Genoveva Hossu și-a dat seama că poate vorbi oamenilor nu doar prin proiectele sale, ci și direct de pe scena diverselor evenimente. Vorbește cu pasiune despre antreprenoriat, lecții de fundraising sau business în zona frumosului și inspiră, neîntrerupt, prin exemplul personal.