Bianca Tudor, Elite Business Women: ”Am hotărât să sprijinim antreprenoriatul și în rândul femeilor din afara țării”

Au rămas mai puțin de două săptămâni până la evenimentul ”They Have Succeeded”, așa că am vrut să aflăm pentru voi câteva detalii din spatele cortinei, chiar de la organizatoarea acestui eveniment, Bianca Tudor, fondator și președinte Elite Business Women.

Bianca Tudor

Bianca și-a început cariera la 19 ani, în Grupul ING, urmând ca după șase ani în cadrul acestui grup să accepte o nouă provocare, aceea de a se alătura Grupului AXA (anul 2012). În luna martie a anului 2013 a devenit membru al organizației JCI și a pus bazele Organizației Female Leadership, alături de partenerul ei din Africa de Sud, Le Roi Bear. A activat ca Director de Training & Dezvoltare Personală la Organizația Junior Chamber International-București (JCI) și Director Regional The Alpha Group București.

Experiența de peste șapte ani în companii multinaționale i-a adus Biancăi o bună cunoaștere a culturii organizaționale, a strategiilor de afaceri, precum și posibilitatea de a lucra cu oameni talentați din regiuni diferite.

  

  1. Poate că ce urmează să te întrebăm este evident, dar atunci când am auzit pentru prima dată de eveniment, am avut o singură curiozitate: de ce Londra?

Adevărul este că femei de succes, antreprenoare, femei lideri de opinie sau cu o experiență profesională remarcabilă poți întâlni în fiecare colț al lumii, nu doar în Marea Britanie. În momentul în care am demarat campania „They Have Succeeded” în România, ne-am lovit de o reacție mai mult decât îmbucurătoare din partea publicului, o reacție la care nu ne așteptam și care ne-a făcut să realizăm, pe de o parte, cât de importante sunt astfel de conferințe pentru femeile din țară și, pe de altă parte, cât de diversificate și complexe sunt aspectele pe care o femeie trebuie să le ia în considerare în momentul în care își setează ca obiectiv să dezvolte o carieră sau un business de succes. Deci, nevoia sau, altfel spus, cererea exista cu siguranță, iar acest lucru ne-a încurajat să ne îndreptăm atenția și către româncele din afară, care se mută în diverse alte țări, în special din dorința de a avea un viitor mai bun, mai prosper pentru afacerea și, implicit, familia lor. Așa că am hotărât să sprijinim antreprenoriatul și în rândul femeilor din afară, în special din dorința de a promova business-urile românești de succes, începute de femei remarcabile. Am început cu o conferință în Portugalia, la Lisabona, și una în Londra, Marea Britanie, ca să „testăm apele”, cum s-ar zice. În cele din urmă, conferința din Londra a fost extrem de bine primită, poate și deoarece comunitatea de români din Marea Britanie este una foarte unită și mai bine închegată. Iar acum ne aflăm la cea de-a doua ediție care, sperăm noi, va fi chiar mai bine primită ca prima.

  1. Suntem siguri că așa va fi. Ce ne poți spune despre tema conferinței de anul acesta?

Anul acesta am decis să ne concentrăm pe ideea de diversitate, punând accent pe schimbul de know-how și de experiență profesională între femei și bărbați. Vrem să încurajăm femeile să nu își privească colegii de sex masculin ca pe niște competitori sau inamici, ci mai degrabă ca pe o resursă valoroasă. Eu susțin cu tărie că femeile și bărbații au foarte multe lucruri de învățat unii de la ceilalți și că, mai ales atunci când te afli în situația de a-ți începe propriul business, este benefic să acumulezi cât mai multe informații din toate părțile. Pe lângă asta, conferința mai abordează și teme precum obstacolele pe care le întâmpină femeile când pornesc pe drumul antreprenoriatului, mai ales în contextul Marii Britanii, a situației economice și culturale de acolo sau teme precum modelele de urmat, cum să faci față eșecurilor care pot apărea și chiar instrumente eficiente de dezvoltare a unui business, care sunt universal valabile.

  1. Campania „Ele au reușit” a adus împreună peste 2.000 de antreprenori, o cifră impresionantă pentru un eveniment realizat pentru prima dată. Crezi că te vei bucura și anul acesta de un astfel de succes?

Eu sper că da. Anul acesta avem șapte speakeri renumiți, unul mai pregătit ca altul să ne împărtășească din bogata lor experiență, deci am încredere că lumea va fi interesată și doritoare să audă ce au de spus. Acesta este, de fapt, și motivul pentru care am apelat la ei, pentru că știu că sunt oameni carismatici, cu un bagaj profesional diversificat și, cel mai important, sunt oameni faini, activi, pregătiți pentru orice.

  1. Povestește-ne puțin despre speakerii de anul acesta și motivul pentru care i-ai ales. Care a fost contribuția pe care ai căutat-o în aceștia în ceea ce privește tema conferinței?

În alegerea speakerilor, am căutat să aduc în special femei care au reușit împotriva sorții – cum s-ar spune – adică a contextelor dificile în care se găseau la un moment dat, care au întâmpinat diverse obstacole și le-au depășit cu brio. Apoi, am căutat să aduc antreprenori, adică oameni care știu ce înseamnă să îți începi propriul business de la zero și care au dobândit de-a lungul timpului experiența necesară pentru a oferi anumite tips & tricks atât de necesare celor care sunt la început de drum. Pe scurt, fiecare speaker este un om de la care ai ce învăța. Mi s-a părut extrem de important faptul că, la finalul zilei, cu toții sunt niște foarte buni comunicatori, oameni care au crescut povești și care știu să inspire alte povești, în toți cei prezenți.

  1. Evenimentul ”They have succeeded” este realizat în parteneriat cu Ambasada României de la Londra. Cum s-a conturat această colaborare?

După cum spuneam, mai ales în Marea Britanie, comunitatea românilor este foarte bine închegată. Ne bucurăm de suportul Ambasadei României la Londra, împărtășind dorința comună de a promova românii și româncele cu rezultate frumoase. Întotdeauna vom căuta să punem în prim plan realizările românilor și româncelor, oriunde ne-am afla.

  1. Să vorbim puțin despre „implicațiile economice”, așa cum le-ai numit tu. Care crezi că vor fi consecințele acestei conferințe pe plan economic pentru România sau pentru Marea Britanie?

Femeile sunt deseori neglijate pe plan profesional, însă adevărul este că ele au un potențial ridicat în a deveni antreprenori, manageri și investitori de succes. Acest mesaj este de fapt esența întregului eveniment. În ceea ce privește consecințele, nu vreau să vin cu cifre sau să setez țeluri mai mult sau mai puțin realizabile. Scopul conferinței este, de fapt, acela de a atrage atenția invitaților, în special a femeilor, către calea antreprenoriatului. Este un semnal de încurajare că pot fi mai mult decât simpli angajați într-o companie, pot dezvolta afaceri roditoare, pe care să le conducă și să le dezvolte după propriile principii, viziuni și dorințe. Cred că, la urma urmei, asta e cel mai important. În ceea ce privește economia, eu îmi doresc să văd cât mai multe femei excepționale care demonstrează că se poate, având afaceri funcționale, eficiente, care aduc o contribuție țării și nu numai. La urma urmei, economia unei țări se bazează, în primul rând, pe oamenii care contribuie la dezvoltarea acesteia, deci cred că primul pas în orice constă în educare, informare și, deci, schimbarea de atitudini și mentalități nesănătoase sau neproductive în unele sănătoase și productive. Cred că de aici pornește totul.

  1. Și, într-un final, spune-ne pe cine aștepți la conferința „They Have Succeeded” de anul acesta. Cărui public i se adresează evenimentul?

Mă bucur că m-ai întrebat asta. Conferințele noastre sunt destinate atât antreprenorilor care au deja business-uri funcționale, care s-au confruntat deja cu diverse provocări și caută noi parteneriate, cât și femeilor obișnuite, care nu au nicio idee despre ce presupune antreprenoriatul de fapt și de drept, care nu știu ce înseamnă să conduci un business, cu atât mai puțin să îl creezi de la 0. Așadar, le invit pe toate cititoarele Revistei Bulevard care se află în Londra pe 13 mai sau care sunt stabilite acolo deja, să ni se alăture pentru că nimeni nu s-a născut învățat și toată lumea trebuie să înceapă de undeva.

 

Mulțumim mult pentru timpul acordat și îți dorim mult succes în această inițiativă!

Vă mulțumesc și eu!