Camelia Iusco: „Succesul nu vine aproape niciodată peste noapte”

Camelia Iusco, partener fondator al societății de avocatură Codrean Iusco și Asociații va fi speaker la conferinţa “Ele au reuşit”. Privitor la femeile care vor să înceapă o afacere, Camelia e de părere că acestea nu trebuie să pornească la drum fără un plan bine stabilit, pe care să-l urmeze cu stricteţe, fără a se abate de la el din pricina diverselor obstacole ce pot apărea pe parcurs.

Care sunt atuurile pe care trebuie să le aibă o femeie antreprenor? 

Cred că valoarea, performanța şi succesul se ascund în mod egal în ambele sexe. Nu îmi place și nici nu cred în această separație de gen, în business sau în oricare alt domeniu. Aș spune totuși că femeile sunt mai intuitive  și chiar mai consecvente decât bărbații. Acceptăm parcă mai ușor eșecul și îl percepem ca pe o lecție necesară pentru a ajunge în vârf. Bărbații, chiar dacă se spune că sunt mai puternici, se descurajează mai repede.camelia iusco

Cum găsiți echilibrul între business/carieră și familie?

Chiar dacă pare imposibil, eu cred că se poate și că am stabilit un echilibru confortabil între carieră și familie. Este vorba de stabilirea clară și concretă a priorităților și alocarea timpului  necesar pentru ceea ce la un anumit moment este important pentru mine. Cu alte cuvinte, am învățat să identific și să elimin micile chestiuni inutile din viața mea, care toate la un loc îmi ocupau mult timp neproductiv într-o zi.

Sigur că scopul meu nu este acela de a mă transformă într-un roboțel care își măsoară orele și minutele cu precizie maximă, căci îmi plac și suprizele, neprevăzutul, însă sunt mai atentă la ce este cu adevărat important și la micile detalii care pot face diferența între a avea o viață echilibrată și a fi mereu în căutarea balansului potrivit.

Ce sfaturi ați da femeilor care vor sa înceapă un business?

Să știe exact ce își doresc, cu alte cuvinte să aibă un plan concret, pe care să îl urmeze cu obstinație și să nu renunțe la el indiferent câte obstacole vor întâlni.

 Să muncească, să depună eforturi în fiecare zi, chiar dacă rezultatele imediate nu sunt cele așteptate. Succesul nu vine aproape niciodată peste noapte. Afacerile mari și trainice, cele transmise din generație în generație, s-au clădit în ani mulți, cu pași mici, dar foarte siguri.

 În final, așa ca o glumă, dar care totuși exprimă un adevăr, mi-am aminitit de o vorbă a unei persoane dragi care îmi spunea că în business e ca în fotbal, adică 90% transpirație și 10% inspirație.

***

Camelia Iusco este un exemplu puternic de reușită, în ceea ce privește avocatura clujeană. A absolvit Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a continuat aprofundarea într-un master în „Instituții și reglementări comunitare”.

Ambiția și determinarea au împins-o spre o carieră de succes în lobby și mediere. Cursurile pe care le-a urmat, până în prezent, demonstrează profesionalismul Cameliei Iusco și pasiunea acesteia pentru drumul pe care l-a ales în viață.  Specialist în advocacy și lobby, dar și expert în achiziții publice, Camelia Iusco și-a construit o carieră solidă, bazată pe încredere și simțul dreptății.

Crezul său personal și profesional  s-a format în jurul puterii cuvântului dat și a încrederii reciproce, pentru care pledează în fața clienților săi. Relația solidă client – avocat este una specială pentru Camelia, fiind cel mai important pilon în câștigarea unui proces.