Horațiu Weiker lansează colecția de bijuterii Brut

Artistul Horațiu Weiker lansează colecția Brut, o colecție inedită de bijuterii chic, joi, 4 decembrie 2014, de la ora 18.30, la Chic Bijoux Gallery.

Colecția Brut cuprinde 25 de lucrări din argint (brățări, inele, cercei, pandante) cu dimensiuni si forme diferite, înnobilate de pietre semiprețioase precum granate, diopsid, citrin, perle de cultura, turmaline, malahit.

lansare brut

Numele colecției transmite, de fapt, ideea de balanță, echilibru, între modul de prelucrare a metalului – care pare lăsat într-o anumită fază de execuție – și rezultatul final, lucrarea, care devine bijuterie, înnobilând astfel purtătorul.

Colecția Brut prezintă modelări noi ale argintului, masive și delicate, tipice artistului. Strălucirea argintului este pusă în valoare de diversele intensități ale patinei, asociată cu accentele de culoare ale pietrelor, cu materialitatea și forma acestora, cu diversitatea monturilor. Piesele din această colecție atrag atenția asupra cumințeniei argintului care se lasă prelucrat, prin puterea focului, în forme spectaculoase, în texturi surprinzătoare.

Colecția va fi expusă spre vizionare, apreciere și achiziție în exclusivitate în cadrul Chic Bijoux Gallery.

Evenimentul de lansare a colecției Brut va avea loc joi, 4 decembrie 2014, începând cu ora 18.30, la Chic Bijoux Gallery, din Strada Matei Corvin nr. 2.