Metropola mea preferată… The BIG APPLE!

Tema aceasta cred că este o provocare pentru fiecare dintre noi și o putem lua ca un moment de reflecție, în care amintirile cele mai importante ne domină mintea și sufletul. Călătorind prin lume, învățăm, de fiecare dată, tot mai multe lucruri despre noi și ceea ce ne aduce cu adevărat bucurie.

De ce New York? Pentru că este locul în care, de fiecare dată când am ajuns și m-am reîntors, am simțit că sunt în locul potrivit. Am avut șansa de a călători de foarte multe ori pe continentul American, dar, de fiecare dată, energia pe care o simțeam în New York era una specială. Nu pot să explic ce este cu adevărat deosebit, dar știu că New York este unic. De la străzile supraaglomerate,  la muzeele în care găsești artă și cultură, la teatru, operă și, mai mult ca orice, Broadway. Aș spune într-un cuvânt bucurie nemărginită.

Primul meu show pe Broadway a fost Fiddler on the roof. Am avut șansa să stau în primul rând și am simțit că întreg spectacol este pentru mine. Am avut, pentru prima data în viață, sentimentul de supărare și mâhnire atunci când spectacolul s-a terminat. Mi-aș fi dorit să poată continua la nesfârșit. Modul în care este creat acest spectacol, entuziasmul, profesionalismul – toate produc o energie care îți rămâne impregnată în toată ființa pentru multă vreme.

broadway

A merge la New York și a vedea un spectacol pe Broadway este un must. Toți acei oameni care se aduna împreună pentru a se bucura de dorința de a le dărui actorilor, face ca fiecare spectacol să fie cu totul special și unic. Dar cum întotdeauna prima dragoste este cea mai importantă, acest aspect mi-a rămas viu în amintire. Și acum îmi răsună în minte cântecul If I were a rich man

New York este și locul în care m-am întâlnit, pentru prima oară în Statele Unite ale Americii, cu foștii mei colegi, care sunt răspândiți peste tot teritoriul Americii. Ei sunt astăzi profesori universitari de renume, oameni de știință de top, specialiști computer science, dar ceea ce este cel mai important este că acolo, alături de ei, am simțit bucuria de a fi din nou împreună și că, de fapt, peste decenii, inima noastră bate la fel.

Chiar dacă trăiesc departe de țară, ei sunt mândrii de România și de faptul că sunt români. Am râs împreună ca și atunci când aveam 18 ani și ne-am uitat unul la altul gândindu-ne că, de fapt, locul în care suntem, este cel mai puțin important și cine suntem noi face diferența. Sunt mândră de colegii și prietenii mei care trăiesc departe, dar nu uită o aniversare sau o întâlnire de liceu și fac tot posibilul să revină acasă. Ei creează, de fapt, minunea și miracolul unei metropole de care mă leagă sentimente și amintiri. De fapt, o metropolă sunt relațiile, legăturile pe care le găsești sau le creezi în locuri îndepărtate de lume pentru că, la final, orașul metropolă sunt oamenii înșiși.

Mișcarea lor pe străzi, în restaurante, în hoteluri, în muzee este ceea ce este specific oricărui loc. La urma urmei, cu toții suntem energia propriilor noastre corpuri. Mă gândesc cu drag la momentul în care voi revedea New York-ul, cunoscut ca și Big Apple. Apple este și simbolul profesionalismului în Statele Unite ale Americii. Este mult mai mult decât un oraș, un simbol care mă duce cu gândul la colegii mei, de data aceasta din școală, dascălii pe care eu îi onorez și îi apreciezi.

Reflecția mea pentru această săptămână este: Care este locul din sufletul dumneavoastră, care este special datorită oamenilor care trăiesc acolo?

Sursă foto: campbroadway.com