Descoperă stilul britanic, cu Ovidiu Buta

La finalul lunii noiembrie, Ovidiu Buta aduce, la Cluj, un pic din luxul britanic, în cadrul unui eveniment care va avea loc pe 21, 22 și 23 noiembrie, la sala Caravaggio a Grand Hotel Italia. Cei prezenți vor avea parte de un week-end englezesc de shopping, codimentat cu carouri Burberry, eșarfe din cașmir și accesorii festive, pentru că, așa cum ne spune și Ovidiu, la englezi, „God is in details”.

8Prin ce se identifică stilul britanic?

In mod traditional, stilul britanic se identifică printr-o creativitate strunită si printr-un pragmatism unic. Vorbim de designeri care au schimbat cursul modei, reușind totuși să rămână cu picioarele pe pământ.

 De ce și-a pus amprenta atât de puternic asupra modei?

Moda trebuie să vândă, iar acest lucru necesită o abordare foarte realistă a subiectului. În același timp, moda trebuie să te facă să visezi, iar englezii sunt maeștrii în a țese povești “abracadabrante”. Doar că formula lor, spre deosebire de confrații lor francezi sau italieni, este una în care ambele aspecte se amestecă în mod armonios. Tot englezii sunt cei care cumva ne-au spus că „God is in details”, și este suficient să te uiți la Tailoring-ul britanic ca să înțelegi exact de ce spunem acest lucru: ce este important nu se vede cu ochiul liber, ci se simte.

 Care este piesa “must-have” cu aer britanic?

 Întotdeauna trench-ul, la fel de versatil și universal valabil ca celebra rochie neagră a femeilor.

Care sunt cele mai puternice brand-uri britanice în viziunea ta?

Westwood, pentru că ne-a dat vestimentația punk și ne-a spus că orice este posibil, Burberry, pentru că poți înțelege filozofia unei nații dintr-o singură privire.

Bărbații au alte necesități și altă mentalitate de shopping, în ce piese esențiale ar trebui să investească aceștia?

Eu le recomand Travel Tailoring, cel mai nou serviciu Burberry. Pornind de la structura clasică a costumului, experții de pe Saville Row,  împreună cu specialiști italieni în materiale, au creat un sistem patentat de croire a costumului care conține câteva elemente inovative: pieptul sacoului nu conține vată și nici suprapuneri de material, lucruri care creează un sacou ușor, cu linii bine definite și structurate, dar care permite mișcări precum rotirea brațului și a corpului. Aceste detalii, împreună cu selecția atentă a materialelor-lână Merinos din regiunea Biella, la fel de elastică precum elastanul, dar care nu se deformează – transformă costumele din colecția Travel Tailoring în uniforme perfecte de călătorie. Acestea conferă libertatea de mișcare atunci când te întinzi după bagaje, nu se sifonează în timpul orelor lungi de zbor sau petrecute în masină și îsi păstrează nealterată forma atunci când este împachetat în bagaj sau într-o husă.

6

 Se apropie sărbătorile, ce cadouri recomanzi pentru cei dragi?

Când vine vorba de cadouri, moda ne oferă întotdeauna cele mai la îndemână soluții. Niciodată nu veți greși mergând pe mâna ei, alegând de la cele mai simple accesorii ca eșarfele sau gențile IT,  la cele mai deosebite (ori cele mai recente modele din colecția de sezon) trench-uri, costume etc. În cazul de față, aveți ocazia de a ajunge la una din cele mai rafinate oferte, brandul Burberry care vă va sta la dispoziție  în Cluj pe perioada celor trei zile de pop-up store (în sala Caravaggio a Grand Hotel Italia) cu piese selectate din ultima colecție.

2 9

Ce opțiuni ai pentru iubitoarele de lux, care dispun de un buget restrâns?

Și aici moda vine cu cea mai bună soluție. Brandurile de lux se gândesc întotdeauna la cea mai bună ofertă care poate fi făcută pentru clientul casei. De aceea s-au inventat parfumurile, cele care îți aduc în viață universul brandului preferat, o poveste de lux spusă în arome.  My Burberry este un parfum lansat în acest an, o notă olfactivă specială care surprinde esența spiritului britanic, un parfum creat de  Francis Kurkdjian pentru a aduce în viața noastră prospețimea aromei florală a grădinilor britanice după ploaie, un cadou ideal pentru orice femeie care își dorește să simtă, să trăiască efectiv eleganța englezească.

Ce opțiuni de shopping recomanzi pentru cei care locuiesc în Cluj și nu au timp sau dispoziție să călătorească în afara orașului?

În București sunt disponibile numeroase magazine, cele de lux oferă în general servicii de consiliere și livrare la domiciliu, consultanță de shopping și transformă procesul de shopping într-unul foarte facil pentru clienții din țară (precum flagship-store-ul Burberry din str. Luterana, nr 4). Există bineînțeles și varianta shopping-ului online, iar mai nou, acest sistem de pop-up store-uri, magazine deschise pe o perioadă limitată de timp, în diferite locații, o ofertă care vine în întâmpinarea clienților pentru a le facilita accesul la produsele brand-urilor.

3

Prin ce se diferențiază femeile din Cluj?

Nu consider că femeile din Cluj sunt altfel decât cele din restul țării. Sunt femei, în primul rând, iar asta le face speciale oriunde ar fi. De asemenea cred că toate femeile își doresc să fie elegante, iubite, fericite. Pentru asta există moda.

1

Vei organiza în premieră la Cluj, pe 21 noiembrie, la Grand Hotel Italia, o seară britanică. Cum va decurge evenimentul?

Pot să vă spun doar că vă voi vorbi despre secretul din spatele unui brand cu adevărat britanic și despre câteva alte secrete ale modei, cele de care sunt întrebat mereu. Restul îl veți afla dacă veniți la eveniment.

4 7