Iarna în stil londonez

Am fost în câteva metropole (poate nu așa de multe cum aș fi vrut, dar mai este timp). Fiecare mi-a creat o anumită emoție, despre fiecare aș putea spune ceva.

Fără să mă gândesc prea mult, mi-a venit în minte Londra. Deosebită din multe puncte de vedere : aerul aristocratic și totuși șic și ultramodern, toată istoria adunată în Londra: sala coroanelor, bisericile, London busul, toate sunt deosebite.

Ce m-a frapat: am fost înainte de Crăciun, deci nu era cald, erau în jur de șapte grade afară dar cu umezeala caracteristică și un vânt destul de puternic, părea mai frig. Eram îmbrăcată cu o haină cu puf. Nu-mi era nici cald nici frig. Precizez că veneam de la cabinet unde virozele, laringitele, pneumoniile erau la apogeu. Absolut toți tușeau. Era rece la Cluj și toată lumea înfofolită.

winter-wonderland

La Londra surpriză: sexul feminin (începând cu bebeluși, fetițe, domnișoare și doamne) erau practic, după părerea mea, dezbrăcate. Fără ciorapi, în balerini și un trenci lejer. Sexul masculin regulă: sacou și un binecunoscut fular minimalist în jurul gâtului, punct. Nu le era frig! Nu știu cum, sincer. La restaurant o bebelușă de vreo opt luni în cărucior, fără ciorapi, cu o rochița subțire și o cipilică, nas roșu, picioare vinete, dar veselă, fericită, părinți relaxați. I-am spus soțului meu că dacă aș fi acasă, aș suna la protecția copilului că nu e normal să porți așa un bebeluș. La British Museum, neîncălzit, erau niște fetițe de la școală care reproduceau niște sculpturi stând pe jos cu ciorapi trei sferturi, într-o cămășuță. Incredibil! Vreau să vă spun că fac parte din categoria medicilor care nu recomand supraîmbracarea bebelușilor și a copiilor, dar nici chiar așa.

Unde vreau să ajung de fapt? Ei bine, după ce m-am tot minunat și m-am obișnuit un pic cu vestimentația Londrei, mi-am dat seama că ceva lipsea. Ce? Nu mai auzeam tuse. Nimeni nu tușea. Nici pe stradă, nici bebelușa de la restaurant, nici domnișoarele plinuțe fără ciorapi din metrou, nimeni . Ciudat nu?

După ce m-am gândit mai bine, m-am întrebat cum e mai bine: ca la noi, unde toți ne înfofolim, suntem stresați să nu îmbrăcăm prea subțire copilașii să nu se răcească, supraîncălzim locuințele? Nu știu. După experiența din Londra nu cred că facem bine. Sunt conștientă de diferența de climă, de obiceiuri. Este atât de diferită structura noastră? Să cred în teoria conspirației că la noi se dă cu spray cu virusuri?

Mi-a plăcut foarte mult în Londra, din toate punctele de vedere, m-aș reîntoarce oricând și mi s-a părut interesantă experiența pe care am avut-o din punctul de vedere al răcelilor!

Vă doresc să mergeți la Londra, să luați de acolo spiritul dar și imunitatea ( mai ales acum când aici e plin de boli respiratorii!).

Toate bune și sănătate.

Sursă foto: london-attractions.info