Familia Hossu & friends oferă Bursa „Andrei Albu” și sprijină dezvoltarea Laboratorului de robotică din cadrul Transylvania College

Peste 200 de membri ai comunităţii clujene s-au reunit sâmbătă, 15 noiembrie, în sala de evenimente a şcolii Transylvania College, pentru a celebra excelenţa în educaţie și pentru a-şi aduce aportul la dezvoltarea programului de burse al şcolii, „Frate de Carte”, program lansat în anul 2000, de către Fundaţia Transylvania College. Și în acesta an, în cadrul Balului Anual Caritabil Transylvania College, familia Hossu & friends au oferit Bursa „Andrei Albu” unui copil fără posibilităţi materiale.

În fiecare an, la mijlocul lunii noiembrie, are loc Balul Anual Caritabil al Fundației Transylvania College, eveniment prin care invitaţii – părinţi din comunitatea şcolii și reprezentaţi ai mai multor companii locale – se întâlnesc pentru a contribui la crearea de șanse egale și acces la o educație de excelență pentru copiii cu un potențial intelectual deosebit, ale căror familii au surse mici de venit sau provin din medii defavorizate.

Unul dintre primii suporteri ai Programului de Burse „Frate de carte” este familia Hossu care susține Bursa „Andrei Albu” și oferă acces la educație de excelență unui copil cu rezultate academice impresionante, dar care provine dintr-o familie cu posibilități materiale reduse. Această bursă îi asigură, astfel, copilului posibilitatea de a trăi o experiență educațională care îi va marca destinul, îl va ajuta să valorifice oportunitățile și să devină un adult de succes.

Povestea e destul de simplă: în urmă cu 20 de ani au fost selectate personalităţi ale oraşului care au avut un rol important în viata Clujului şi au fost alături de fondatorii Transylvania College. Printre aceştia, se număra şi străbunicul copiilor mei, Prof. Univ. Dr. Andrei Albu, şeful catedrei TCM şi Maşini Unelte din cadrul UTCN, fondatorul Secţiei de Maşini Unelte din cadrul aceleiaşi universităţi, Prodecan al Facultăţii de Mecanică. Aşa a început implicarea mea şi a familiei noastre, prin acordarea Bursei „Andrei Albu”, unui copil fără posibilităţi materiale, în cadrul programului „Frate de carte”, spune Genoveva Hossu.

Familia Hossu a acordat, până acum, 3 astfel de burse, în valoare totală de 4500 Euro.  Anul acesta, în cadrul Balului Anual Caritabil al Fundației Transylvania College, familia Hossu & friends au strâns donații în valoare de 5000 Euro, prin care vor susține un nou bursier în anul școlar 2014-2015 și vor contribui la dezvoltarea Laboratorului de robotică din cadrul Transylvania College, prin dotarea lui după ultimele standarde, cu softurile de aplicaţii necesare şi alte echipamente, pentru copii şi profesori.

charity ball