Ateliere la TEMPS D’IMAGES 2014

Festivalu TEMSP D’IMAGES, ajuns la cea de-a 7-a ediție,  propune anul acesta, pe lângă seria de spectacole şi discuţii ce prezintă interacţiunea dintre dans, teatru și video pe scena contemporană de artele spectacolului, o serie de ateliere pe care cei interesaţi de aceste subiecte nu ar trebui să le rateze.

Realitățile lumii de azi (atelier interdisciplinar) atelier 1
Cu: Alexandra Badea, dramaturg şi regizor
7-9 noiembrie
Ora 10.00 – 17.30
@ Reactor de creație și experiment și FSPAC, corp 3
⌚3 zile, 6 ore/zi

Plecând de la o muncă de documentare despre realitățile lumii de astăzi, vom încerca să identificăm temele comune care ne interesează, ne provoacă, ne obsedează și care ne obligă să reacționăm analizându-le printr-un text teatral. Vom constitui echipe de lucru pluridisciplinare în care limitele atribuțiilor fiecărui „post” (regizor, actor, dramaturg, coregraf, artist vizual, scenograf…) vor fi suprimate, încercând să concepem o creație colectivă, în care tema este aleasă împreună, conceptul este formulat în fiecare grup, iar proiectul este dezvoltat într-un dialog continuu între membrii echipei.

100 lei preț întreg
60 lei cu reducere (studenți, elevi)

atelier 2Atelier de intermediere culturală & dezvoltarea publicului
Cu: Irina-Simona Bârcă (Theater an der Parkaue Berlin)
Data: 13 – 15 noiembrie
Ora 14.30 – 17.30
@ Sala RAP, Fabrica de Pensule
⌚3 zile, 3 ore / zi

De ce intermediere culturală, cum și pentru cine? Ce înseamnă dezvoltarea publicului / audience development și ce rost are acest concept? În cadrul atelierului vom încerca să găsim răspunsuri la aceste întrebări, vom face cunoștință cu diferite strategii de intermediere culturală în teatru, dar și cu concepte precum educația culturală, pedagogia teatrală, ramificațiile socio-politice și proveniența acestora, folosind studii de caz din Germania. De asemenea, vom dezvolta o strategie pentru Platforma Independentă de Artele Spectacolului.

100 lei preț întreg
60 lei cu reducere (studenți, elevi)

Despre ce (mai) vorbim azi
Coordonator: Iulia Popovici
Data: 13 – 16 noiembrie
Ora 10.00 – 13.00
@ Sala RAP, Fabrica de Pensule
⌚ 4 zile, 3 ore/ zi

Moderatoare: Mihaela Michailov, Oana Stoica, Gina Șerbănescu și Miruna Runcanatelier 3

Mai mult ca oricând în ultimul secol, artele performative și artiștii înșiși se văd puși în fața nevoii de a-și chestiona propriul mod de acțiune și poziția înăuntrul unor societăți tot mai tulburate. Iar cei care scriu despre teatru, dans și performance devin ei înșiși oglinda acestor căutări – de ce și cum scriem despre artele performative, de ce și cum (mai) sunt ele relevante social în lumea contemporană post-criză.

Vă propunem o călătorie pe urmele unor întrebări posibile: ce și cum se schimbă în condițiile de producție ale artelor performative și cum influențează asta creația? Care e statutul artistului în lumea noastră tot mai neoliberală?Cine e publicul nostru de azi și de mâine, ce avem să-i spunem și cum?

Participarea este gratuită pe bază de înscriere.

Înscrierile se fac la rezervări@colectiva.ro.