Parcul Comunitar PlayMănăștur

Vineri, 5 septembrie, între orele 14:00 şi 22:00, clujenii sunt invitaţi La Terenuri. Spațiu Comun în Mănăştur, unde alături de ColectivA vor participa la lansarea parcului PlayMănăştur, proiect temporar de socializare şi joacă.

Ca să readucem în actualitate subiectul, îți reamintim că proiectul nostru propunea crearea unui parc multifuncţional comunitar în zona La Terenuri din Mănăștur.Fiind un proiect de asumare a spațiului public, acest parc urma să se realizeze cu sprijinul tinerilor din cartier şi al locuitorilor din zonă, conform nevoilor acestora şi având următoarele funcţiuni: platformă comunitară, loc de joacă, relaxare, socializare, întâlnire, loisir, activităţi sportive, evenimente culturale. De asemenea, propuneam o arhitectură mai aparte, cu noi tipuri de mobilier urban de joacă şi socializare, oferind o optimizare a spaţiului, multifuncţionalitate și flexibilitate.

Prin realizarea proiectului Play Mănăștur, urmărim atât consolidarea ideii de asumare a spaţiului comun de către cei care-l locuiesc, de către cei care-l trăiesc, dar și revitalizarea culturii liberei exprimări, plus generarea de ”clujeni activi”.

„Suntem în etapa în care creăm împreună ceea ce am planificat. Așa că, între 30 august și 7 septembrie, zilnic, de la 10.00 până la 18.00, ne găsești acolo și te poți implica, de data asta activ, unde te pricepi mai bine.” 

Afis_PlayManastur

Organizatori: Iniţiativa La Terenuri. Spaţiu Comun în Mănăştur, coordonată de asociaţia Colectiv A, Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Cluj. Proiect finanțat cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Cluj, prin Cercul de Donatori Cluj.