Simetrie-asimetrie cu CONSTANTINE/RENAKOSSY

În spatele brandului CONSTANTINE/RENAKOSSY  se află doi designeri Renáta Rákossy şi Constantin Băbeanu, amândoi au absolvit UAD fashion design, nivel masterat în 2012, respectiv 2011. Începând din 2013 creează împreună sub eticheta CONSTANTINE/RENAKOSSY . Înainte de a face primele planuri a brandului comun, fiecare a realizat numeroase proiecte în cadrul şi în afara Facultăţii de Arte Decorative din Cluj-Napoca.

ConstanineRenakossy poza profil-001

Constantin Băbeanu a absolvit Universitatea de Artă şi Design în 2009, cu colecţia pentru licenţă “Bohemian Riot”. În timpul studiilor de masterat a participat la prezentarea de grup “Iluzia identităţii” la Balul Operei în 2010 cu două ţinute cocktail inspirate din anii ’20. În 2011 a fost unul dintre cei 5 finalişti la concursul national ”Pasarela” organizat de Institutul Francez la Bucureşti, unde a pezentat colecţia de masterat “Double Edge”. După finalizarea studiilor a fost implicat în mai multe proiecte de design. În 2012 a realizat colecţia capsulă individuală “Rubikode”.

[easyrotator]erc_16_1408423070[/easyrotator]

Renáta Rákossy este absolventă a Universităţii de Artă şi design, promoţia 2010, nivel licenţă cu colecţia „Endurance Test”.În 2010 a fost finalistă la concursul international „Arts of Fashion” din San Francisco cu două piese din colecţia de licenţă. În 2010 a prezentat o colecţie de copii „The Frog Prince” la Muzeul de Arte Aplicate din Budapesta. Şi-a continuat studiile de masterat, perioadă în care a participat la prezentări şi proiecte în cadrul grupului de masteranzi:  la Gala Wella din 2010 a prezentat în cadrul colecţiei de grup”Ten Diamonds”două piese, iar în 2011 în cadrul colecţiei  de grup „Metamorfoze” prezentată la Balul Operei la Cluj-Napoca. În 2011 a fost câştigătoarea concursului organizat de TIFF (Transilvanian International Film Festival) pentru articole şi produse de promovare TIFF ediţia a X-a; expoziţie la Hotel Continental „TIFF Merchandise Exhibition”. În 2012 finalizează studiile de masterat şi prezintă colecţia „Malakit” la Gala UAD.

[easyrotator]erc_18_1408423192[/easyrotator]

Renata şi Constantin sunt designeri preocupaţi de concepte similare care au fost abordate în temele lor de licenţă şi master, iar împreună creează piese multifuncţionale, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Creaţiile lor sunt bazate de cele mai multe ori pe culori şi transformări de tipare clasice, problematica simetrie-asimetrie. Faptul ca cei doi designeri au fost dintotdeauna preocupaţi de culoare şi imprimeuri face ca imprimeul creat de ei să fie unul dintre caracteristicile brandului. Astfel creaţiile sub eticheta CONSTANTINE/RENAKOSSY pot fi descrise ca piese vestimentare uşor de purtat şi combinat prin styling dar care conferă atitudine şi aparenţă remarcabilă prin impact vizual puternic.

[easyrotator]erc_36_1408423289[/easyrotator]