Do you speak sport?

După un sezon cald ȋn care ne-am ȋntins la vacanţe, plăceri, dar şi obiceiuri sănătoase, tendinţele sezonului rece anunţă o continuare a bunelor obiceiuri de a avea grijă de sănătatea noastră, de buna noastră formă fizică. Din ce ȋn ce mai multă lume e preocupată de acest nou stil de viaţă care ne transformă, de la obiceiurile de alimentaţie la cele de shopping şi la cele de petrecere a timpului liber, cam tot ce ȋnseamnă acţiune şi opţiune ȋn viaţa noastră.

 chanel-fall-winter-campaign-2014-15-03

Ce anunţă moda ȋn această direcţie? Spuneam despre pantofii de sport sau doar cu influenţe sport care au cucerit podiumurile, am dat şi exemple de cum asortăm şi purtăm acest tip de ȋncălţăminte. Ce mai spun designerii pentru sezonul rece pe această temă? Vorbim de fapt despre detalii sport care cuceresc toate piesele vestimentare, de la cele casual, la cele mai elegante. Vorbim de noi materiale care ȋntră ȋn atenţia designerilor, tehnologiile noi explodând ȋn forţă ȋn prelucrarea şi execuţia acestora, de la neopren la matlaseuri si piele perforată, o serie ȋntreagă de surprize fashion cu o puternică latură de sport ȋn toate detaliile. Influenţele sport primesc articulaţii de lux atât ȋn vestimentaţia feminină cât şi ȋn vestimentaţia masculină, derivându-se in detalii care cuceresc consumatorul. Gym wear-ul, athletic wear-ul, ȋntreg sport wear-ul invadează zona de lux conferindu-i detaliile specifice. Piese ȋntregi primesc această direcţie, piese precum jacheta, haina sau pantalonii de training, chiar rochiile, fustele; altele au doar detalii – fermoare, capse, şnururi, genunchiere, cotiere matlasate, perforaţii ori detalii grafice – numere norocoase de tricou sportiv, numele echipei favorite pe care le regăsim inclusiv exprimate printre paiete şi străluciri de red carpet.

[easyrotator]erc_57_1408588449[/easyrotator]

Ȋn sezonul care urmează vorbim deci despre un limbaj ȋntreg sport, chiar de sport couture, iar unele branduri şi-au concentrat inclusiv campanile de imagine pe această direcţie dezvoltând o cultură a sportului ȋn chiar inima modei.

[easyrotator]erc_8_1408588655[/easyrotator]