Pe picior de confesiune

E ultima zi din “luna bagajelor” şi am ȋncercat să vă spun, ȋmpreună cu Simina Cheteleş, că e frumos să pleci ȋn vacanţă pregătit din toate punctele de vedere, oriunde ai avea ȋn plan să călătoreşti. Unul din punctele atinse a fost şi ţinutele de vacanţă. V-am recomandat designer români. De ce? Citiţi mai jos, câteva rânduri ca un fel de confesiune, o confesiune fashion pe când suntem pe picior de ieşire din luna cu călătorii.

De mai bine de 15 ani de zile scriu despre designul românesc, promovez designeri români, vorbesc despre moda românească, organizez evenimente pentru industria modei din România, toată activitatea mea se ȋnvârte practic ȋn jurul a tot ceea ce ȋnseamnă moda noastră. Dar ce e cel mai important, zic eu, e faptul ca port efectiv design romanesc. La evenimente sunt ȋmbrăcată ȋn ţinute create de designeri români, bagajele mele atunci când plec ȋn călătorie conţin nenumărate piese de creaţie românească, garderoba mea ȋn proporţie de 80% conţine design românesc.

Albu Steiu Vlad Alina Botea Liana Martin Simina Cheteles

Alături de Albu Șteiu Vlad, Alina Botea şi Simina Cheteleş – la Bulevard Events

Ținută – fustă Alina Botea

Liana Martin Lucian Broscatean Alina Botea

Alături de Lucian Broscătean şi Alina Botea – la lansare Innes Designer`s Delight

Ținută – top şi pantaloni – Falla Collection – Jolidon Group

De ce susţin cu toate puterile designul nostru? Am fost ȋntrebată de foarte multe ori acest lucru. Ce interes am? Ce planuri am? Mai ȋntâi pentru că acesta e domeniul meu de activitate, apoi pentru că iubesc din tot sufletul aceşti tineri talentaţi care apar ȋn număr din ce ȋn ce mai mare, care se afirmă, care se zbat, care ȋncearcă să reuşească pe propriile puteri să facă ceea ce alţii fac cu atâta uşurinţă ȋntr-un sistem funcţional de atât de multă vreme. Ȋn fine, pentru ca da, am un plan, lucrez pentru ei, ȋn acelaşi timp şi pentru mine, dar lucrez pentru a crea un viitor pentru noi toţi ȋmpreună, pentru că eu fără ei nu exist, nici ei fără mine (şi fără noi toţi cei care activăm ȋn acest domeniu). Suntem un mic univers, o familie ca ȋn atâtea alte domenii, ȋn care toţi ne iubim, ne urâm, ne luptăm, concurăm, supravieţuim, mergem mai departe.

Liana Martin Lucian Broscatean

Cu Lucian Broscăţean – la Gala UAD

Ținută – rochie Irina Schrotter by Lucian Broscăţean

Am ridicat o şcoală de modă şi câteva branduri, am organizat alături de oameni minunaţi câteva evenimente de referinţă, am pus bazele salonului profesionist al industriei modei – RFTB, am lansat concepte noi, am scris carte de comunicare ȋn modă şi ȋncă mai am multe, foarte multe de făcut. Dar principalul lucru pe care ȋl fac fără oprire: port şi ȋndemn pe toată lumea să poarte design românesc!

 Liana Martin - RFTB II 2014

Alături de Mirela Bucovicean – Molecule F şi Teodora Baciu – Vestige Prêt-à-Porter – la RFTB – lansare de carte “Comunicarea ȋn modă” de Liana Martin şi Ana Raluca Chiosa

Ținută – sacou Falla Collection – Jolidon Group şi fustă alina botea

DA! PURTAȚI DESIGNERI ROMȂNI! Pentru că merită, pentru că au nevoie de ȋncurajare şi susţinere ca să treacă la următorul nivel, pentru că noi toţi avem nevoie de ei, de imaginaţia lor, de munca lor, de talentul lor, de produsul lor care să ne umple din ce ȋn ce mai mult bagajele de vacanţă şi dulapurile ȋn general şi, ȋmpreună, producători & consumatori de modă românească, să fim o familie din ce ȋn ce mai mare, mai fericită şi victorioasă ȋntr-un sistem funcţional.

Simina Cheteles Ana Sidor Crisan Liana Martin

Alături de Simina Cheteleş şi Ana Sidor Crişan – la Business Days – prezentare colecţie designeri Vestige P-à-P

Ținută  – top alina botea, blazer Lucian Broscăţean, pantaloni Falla Collection – Jolidon Group