Muzică şi modă pentru Cluj

Nu ştiu dacă voi aţi remarcat câtă agitaţie a fost ȋn acest weekend ȋn Cluj, dar eu una am fost prinsă ȋn vârtejul evenimentelor. Am trecut printr-un centru plin ȋn care răsunau acordurile din Aida lui Verdi, un proiect al conducerii Operei Naţionale clujene care şi-a propus să aducă muzica ȋn mijlocul iubitorilor ei, sub forma unor producţii ȋn aer liber la care pot asista astfel mii de oameni. Impresionant şi deschizător de drumuri acest proiect ȋn care “opera pentru cetate” este firesc dedicată celor care ȋşi doresc cultură pentru oraşul nostru, iar eu sunt printre cei care apreciază şi se manifestă drept doritori de continuitate ȋn asemenea acţiuni.

La fel de multă agitaţie si tot muzicală era ȋn Parcul Mare al oraşului, unde Jazz in the park a strâns melomanii pe băncile şi aleile din jurul Foişorului şi Casinoului unde s-au desfăşurat peste 20 de concerte de jazz, blues şi muzică clasică, pe parcursul a trei zile.

Pentru că moda este şi ea parte din proiectele unui Cluj candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană, ȋn cadrul zilelor de jazz a fost inclusă şi o prezentare a unui designer clujean, Călina Langa. Am fost şi eu acolo şi am adus câteva imagini şi o poveste frumoasă, pentru că moda şi frumuseţea au ȋntotdeauna poveşti minunate de spus.

poza 2

Colecţia Călinei a pornit de la câteva amintiri deosebite păstrate ȋn albumele cu poze ale bunicii ei, o femeie frumoasă al cărei chip s-a regăsit ȋn imprimeurile ţinutelor prelucrate de către graphic designerul Alina Bondrea. Și cum coincidenţele sunt cele mai interesante amănunte, chiar ȋn momentele prezentării, aleile parcului erau străbătute de absolvenţii de la medicină care aveau festivitatea la Arena Cluj… iar rochiile Călinei aveau ca bază de croi vestimentaţia pacienţilor din spitale. A fost un moment foarte emoţionant care a ȋmpletit amintirea vacanţelor la bunici, zilele de vară – partea a treia a proiectului Rochia Calendar – şi ultimele clipe petrecute de designer alături de bunica.

Ȋn imagine, mai jos, puteţi vedea trei generaţii urmaşe ale frumoasei bunici din imprimeurile colecţiei, de la dreapta la stânga – fiica bunicii, mama designerului Călina Langa, strănepoata bunicii, fiica Călinei şi model ȋn prezentare şi designerul ȋn persoană, frumoasa Călina Langa, cea care simte culoarea ȋn designul vestimentar precum un pictor pe pânza sa (deşi această colecţie s-a bazat mai mult pe o nonculoare, albul optic).

poza 2 (1)

A fost deci un weekend plin de artă şi artişti pe străzile şi ȋn parcurile Clujului, un weekend pe care sper că l-aţi petrecut la fel de frumos ca mine.