Mindfulness Camp

De fiecare dată când ne aflăm în perioada dinaintea oricărei vacanțe, simțim tot mai mult dorința de a face ceva care să iasă din cotidianul zilnic. Ce fel de vacanțe alegem, în ce fel de tabere ne trimitem copiii, cât de importantă este vacanța pentru noi?

Când ne gândim la vacanță, ne gândim în general, la timp liber, la a nu face nimic, ci doar a aștepta să treacă timpul în liniște.

În ultimii ani, am învățat ce înseamnă de fapt, diferența între taberele pe care le știm noi și în care am fost obișnuiți să ne petrecem timpul, ca și copii, și care sunt noile dimensiuni ale petrecerii vacanțelor de astăzi.

M-am întors de curând de la o conferință care s-a desfășurat în trei țări și am avut ocazia să vizitez mai multe școli, care nu păreau să se pregătească de vacanță deloc.

Vacanțe active este un nou termen pe care l-au îmbrățișat școlile de elită din lumea largă. Cu cât programul este mai creativ și mai inovativ, cu atât cererea este mai mare. Ideea mea de vacanță era de o săptămână petrecută undeva în natură, la munte sau la mare. Astăzi, conceptul modern de tabără înseamnă cel puțin doua săptămâni în care copiii își dezvoltă activități, pasiunile și curiozitatea.

life skills 2

Vacanțele lungi sunt cele care contribuie la dezvoltarea și formarea unor deprinderi. Temele taberelor sunt diferite, de la tabere de creație: de muzică sau artă, la tabere care îți dezvoltă curiozitatea: de știință și robotică, tabere de dezvoltare a unor deprinderi de comunicare etc.

Astfel am încercat să aducem în România, în acest an, pentru prima dată un concept nou și unic de tabără, Mindfulness Camp. A camp for young leaders, în care copiii vor învăța să înțeleagă mai bine cine sunt, să își descopere punctele forte, să își dezvolte creativitatea, să devină un model pentru ceilalți copii și să își construiască un caracter puternic.

Această tabără reprezintă o noua și modernă abordare a programelor educaționale desfășurate pe perioada verii, fiind practicată în prezent în Statele Unite ale Americii. Obiectivul principal al taberei este să contribuie la dezvoltarea personală a copiilor, prin intermediul unor activități și tehnici specifice.

Tabăra include numeroase activități precum: consiliere despre wellness și sănătate, seminarii și activități interactive de psihologie pozitivă, dansuri pop americane, ore de muzică, jocuri în aer liber, tir cu arcul, escalada pe perete, tiroliană și multe drumeții.

Deoarece ne dorim să păstram elementele de originalitate ale acestui program, tabăra este coordonata de Ruchi Kumar, specialistă în programe de psihologie pozitivă și educație socio-emoțională din Statele Unite ale Americii.

life skills 1

Vom continua dezvoltarea programelor de Mindfulness cu weekenduri pentru familie și multe alte activități.

Reflecția mea pentru această săptămână este: Recomandarea mea este să puneți în bagajul de tabără mult fun, aventură, dorința de cunoaștere și bucuria de a fi. Ce altceva ați mai pune în bagajul dumneavoastră?

Surse foto: