Încă cinci lucruri

Tema acestei luni este legată într-un fel de diferența între genuri, femeie și bărbat. Din păcate sau din fericire, în Romania nu există o educație specifică genurilor. Eu cred că frumusețea constă tocmai în faptul că suntem diferiți. Și dacă am cunoaște foarte bine cine suntem, nu am avea așteptări de la ceilalți sau i-am judeca pentru simplul fapt că sunt bărbați sau femei.

Aș vrea să continui discuția de săptămâna trecută legată de faptul că oamenii care au încredere în ei gândesc diferit. Am să las la latitudinea voastră să notați dacă există vreo diferență între a fi bărbat și a avea încredere în tine sau a fi femeie și a avea încredere în tine.

Am să substitui în continuare cuvântul oameni cu expresia cei care au încredere în ei. Cei care au încredere în ei nu sunt speriați de lucruri, pentru că ei nu lasă frica să le domine viața. Aceștia știu că lucrurile pe care ne este frică să le facem, sunt de multe ori acelea pe care trebuie să le facem pentru a deveni persoanele care ne dorim să fim. Lucrurile care ne sperie vin în viața noastră odată cu lecțiile pe care trebuie să le învățăm, să le depășim, pentru a ne putea continua creșterea.

life skills1

Cei care au încredere în ei nu sunt obsedați de opiniile altora. Pentru că atunci când ai încredere în tine nu poți să fii prins într-un feedback negativ. Atunci când crezi în tine înseamnă că te simți bine, atât cu tine, cât și cu ceilalți și îți dorești să ai un impact pozitiv în lume. Ei știu că prietenii adevărați îi vor accepta așa cum sunt și nu le pasă de ceea ce cred alții despre ei.

Cei care au încredere în ei nu sunt opriți dacă nu au resursele necesare. Când ai încredere în tine nu contează ce resurse ai, mari sau mici, pentru că atunci totul este posibil, creativitatea ta este nelimitată. Oamenii care au încrederi în ei nu stau să se plângă pe scaune, ci se concentrează să găsească soluții și să exploreze fiecare posibilitate din jurul lor.

Cei care au încredere în ei nu au nevoie de confirmare. Atunci când ai încredere în tine accepți că viața nu este întotdeauna corectă și că lucrurile nu merg întotdeauna pe drumul pe care ar trebui să meargă. Și pentru că nu putem controla orice eveniment din viața noastră, ar trebui să ne concentram pe puterea gândirii pozitive, pentru a putea să ne continuăm drumul.

life skills 2

Cei care au încredere în ei înfruntă adevărul. Cu toții știm că problemele pe care le ascundem sub covor nu vor dispărea și se pot multiplica în zilele, săptămânile sau lunile care urmează. Știm că nu sunt confortabile, dar oamenii care au încredere în ei nu le mătură sub covor, ci își asumă riscul să le vadă, să găsească în ele adevărul și să acționeze cu încredere.

Gândul meu pentru această săptămână este: Dați prima notă, de la 1 la 5, având în vedere genul care sunteți, femeie sau bărbat, după care marcați din nou ca și cum ați fi genul opus. Sunt sigură că vă veți distra văzând diferențele!

Surse foto: conversiondiary.com

the-happy-hut.com