Inaugurare INNES Designer’s Delight

Zeci de designer clujeni au participat aseară la inaugurarea magazinului Innes Designer’s Delight. Proiectul Innes propune au concept de magazin “altfel”, acel loc unde poţi găsi ţesătura BIO pe care ţi-o doreşti, o mătase 100%, sau orice alt material pe care nu-l găseşti în altă parte.

[easyrotator]erc_78_1398860492[/easyrotator]

La Innes Designers Delight puteți afla informaţii de specialitate, fie că ne referim la informaţii despre ultimele tendinţe din moda italiană sau despre Book-urile de tendinţă care dirijează moda, despre marile târguri de tesături care au loc de 2 ori pe an la Milano (numite Milano Unica) unde, în septembrie 2013, s-au propus țesăturile pentru colecţiile 2014-2015.

Magazinul își propune să asigure servicii profesioniste atât pentru clienţii individuali, persoane particulare, dar şi pentru cei profesionişti, faţă de care își dorește să se poziţioneze ca un important partener şi colaborator viitor. Persoanelor particulare le oferă servicii integrate, acestea putând apela la atelierul Innes pentru a-şi crea orice tip de vestimentaţie dorită, office, casual sau de lux. Designerii vor avea posibilitatea de a achiziționa țesutul crud, fără culoare, fără print, având astfel posibilitatea de a crea cu adevărat în afara tiparelor, după propria lor inspirație sau după tendințele sezonului.

[easyrotator]erc_40_1398860629[/easyrotator]

În cadrul evenimentului a fost prezentată o colecție de modă, realizată din țesăturile magazinului Innes Designer’s Delight, ȋn completarea cărora au fost folosite piese din concept store-ul Vestige Pret a Porter – un proiect deschis în cadrul salonului Vestige Atelier des Beaux Arts. Colecţia a fost realizată de patru designeri clujeni, absolvenţi, masteranzi şi doctoranzi ai Universităţii de Artă şi Design, secţia Design Vestimentar: Alexandra Avram, Alina Morar, Carmen Cherecheş şi Teodora Baciu. Ţinutele colecţiei pun accentul pe ţesăturile magazinului Innes Designer’s Delight, fiind de fapt drapaje realizate direct pe manechine. Atât coafura, cât şi machiajul care ȋntregesc stylingul ţinutelor din Colecţia Innes Designer’s Delight au fost realizate de specialiştii salonului Vestige.

[easyrotator]erc_76_1398860702[/easyrotator]

Colecţia Innes Designer’s Delight ilustrează două dintre tendinţele principale ale acestui sezon – grafismele şi culorile puternice, acestea fiind susţinute şi de aerul artistic general dat de drapajele realizate de către designeri. Textura materialelor se îmbină perfect cu cromatica lor, iar selecţia acestora nu face decât sa vină în completarea imaginaţiei tinerilor plini de talent, care au realizat această colecţie pentru a vă putea demonstra cât de uşor e să lucrezi atunci când te ajută ȋn creatie şi texturile bine alese.

[easyrotator]erc_81_1398860836[/easyrotator]

O altă surpriză a serii a fost lansarea cărții „Comunicarea ȋn modă” de Liana Martin şi Ana Raluca Chiosa. Volumul a fost prezentat de către designerul Lucian Broscățean. Comunicarea în modă își propune să analizeze modul în care vestimentația a contribuit la exprimarea identității și la comunicarea imaginii dorite, dar și să identifice principalele strategii prin care brandurile de modă realizează comunicarea de brand și mențin legătura cu consumatorii.

[easyrotator]erc_44_1398860900[/easyrotator]

[easyrotator]erc_15_1398860965[/easyrotator]

Credit foto: Călin Ilea