Primăvară cu miros de lapte praf

Primăvara asta am descoperit cum te poţi droga cu miros de lapte praf… lucru pe care vi-l doresc şi vouă dacă nu aţi încercat deja. Să devii mamă vine cu avantaje pe care nu vi le înşir aici pentru că nu vreau să stric surpriza celor care încă n-au ajuns în această postură. Ce vă pot dezvălui însă e ca această experienţă e unică şi “personalizată” pentru fiecare mamă. Cineva are în fişa postului şi această sarcină, de a scrie pe “tricoul” fiecărei mame un altfel de mesaj.

Să vă povestesc pe foarte scurt cum a fost pentru mine. N-a fost dragoste la prima vedere. Nici n-am fost sigură că vroiam să ne revedem. Pentru că la prima vedere n-avea nimic special. Ba chiar avea o ureche ciudat de pleoştită… iar la cât sunt de fixistă cu detaliile, mi-am făcut griji câteva zile la rând. În plus, treci prin acele momente în care nu ştii sigur la ce e folositor micuţul om şi ce-ar trebui să faci cu el.

Doar că lui nu i-a prea păsat. Am aflat câteva zile mai târziu că ei ştiu toate tainele universului, deci ştia şi că urechea va reveni la poziţia regulamentară, asta pentru ca mama să-şi poată face griji (mai) reale. Şi treptat mi-a invadat spaţiul cu mirosul lui de lapte praf. Mirosul de lapte praf, odată inhalat, îţi spală creierul. Ţi-l face curat, mătăsos şi lipsit de griji cotidiene. Adică nu-ţi mai pasă dacă ai plătit gazul, curentul, telefonul; cine pleacă să reprezinte România la Eurovision, dacă a picat guvernul sau nu.

“Telefonul nu mai sună/îl aud ori mi se pare…”. Versurile astea nu le-am înţeles până acum dar se potrivesc perfect în această perioadă în care apelurile se reduc în proportie de 98%, (doar soţul şi mama mai au drept de apelare rapidă).

Şi uite aşa, tot ce credeai vreodată că ştii despre tine se duce pe râpă. Pe o râpă bună. Lumea nu se mai învârte în jurul tău şi nici nu-ţi mai pasă. Eşti fericită şi ştii exact de ce.

Mamelor ca mine dar totuşi deprimate (fără nici un motiv, aş adăuga), le recomand să mai inhaleze niţel miros de lapte praf. Ajută!

 1904142_708994925798107_1257245818_n

Foto: arhivă personală, www.annegeddes.com

 

 

Sonia Nechifor
Sonia Nechifor

Lumea îmi spune simplu: Sonia. Sunt specialist în comunicare, atât la birou, cât și în timpul liber. Îmi place să fac lucrurile „ca la carte”, să găsesc ideile simple care să transforme gânduri obișnuite în fapte extraordinare.