Cluj Innovation Labs

Mâine, începând cu ora 10:00, Liberty Technology Park găzduieşte evenimentul Cluj Innovation Labs 2.0, care va debuta cu prezentarea ideilor de afaceri ale participanţilor și formarea echipelor în jurul celor mai apreciate proiecte.

Vor urma 24 de ore intense în care tinerii vor lucra la dezvoltarea propriilor concepte de business sub îndrumarea unor mentori printre care se numără Dan Suciu (Director of Engineering la 3Pillar Global), Andrei Pastuhov (Communication Designer și Co-fondator BloomStudio), Istvan Hoka (CTO ZenCash), Iulian Nițescu (CTO și Fondator Graphmasters), Oltea Zambori și Cristina Putan (PR Beta).

innovation-labs

Ziua de duminică, 9 martie, va continua cu o sesiune demo pentru aplicaţiile dezvoltate pe parcursul celor 24 de ore, urmând ca echipele participante în concurs să îşi prezinte proiectele în faţa juriului format din Mircea Patachi (Perl Department Manager, Evozon Systems), Florin Muresan (CEO Squirrly), Iulian Nițescu (CTO și Fondator Graphmasters), Mihnea Dumitru (Convergent Marketing Manager Orange), Cristian Paţachia (Development & Innovation Manager Orange), Todi Pruteanu (Business Strategy Manager Microsoft România), Vlad Ciurca și Oana Petruș (Organizatori Startup Weekend Cluj).

La finalul hackathonului, juriul va alege cele mai bune 10 echipe care vor fi admise în programul de pre-accelerare Innovation Labs 2.0. Pe parcursul următoarelor 2 luni, acestea vor participa la discuţii cu experţi din diferite domenii şi vor beneficia de mentorat şi consiliere pentru a-şi dezvolta propriile startup-uri.

„.Înainte să participăm la Innovation Labs nu ştiam absolut nimic despre ce înseamnă să porneşti un business sau cât de greu este să lucrezi nopţi la rând pentru a defini funcţionalităţile produsului tău. Innovation Labs ne-a disciplinat şi ne-a arătat că antreprenoriatul nu este pentru cei slabi de înger!”, a declarat Răzvan Pricope, Fondator Auditorium şi absolvent al primei ediţii a programului.

Programul se adresează atât echipelor deja formate, cât şi studenţilor şi tinerilor profesionişti care au o idee sau se gândesc să pornească la drum pe cont propriu şi sunt în căutare de idei şi echipă.