Sigina Luca – cea mai frumoasă single lady de pe Bulevard

siginaSigina Luca este o tânără antreprenorare care la 28 de ani conduce două afaceri: o firma de organizat evenimente și una de curățenie. Ea s-a visat de copil o femeie independentă, pe picioarele ei. Sigina este mereu cu zâmbetul pe buze, pregătită de provocările vieții de zi cu zi. Astăzi vă invităm să o cunoașteți:

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?

Pasională, intuitivă, activă.

Trei lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie?

Trei lucruri de care încă nu mă pot desparți sunt telefonul, laptopul și încărcătorul pentru că simt nevoia să fiu mereu ancorată în realitate, fie ea și virtuală. Glumesc, evident. Dar nici nu mă pot gândi că aș lua cu mine doar trei cărți. Poate totuși o maceta, chibrituri și masca de snorkeling.

Cea mai frumoasa amintire…?

Cea mai frumoasă amintire? Greu de spus. Cred că fiecare moment fericit pe care clienții mei îmi dau voie să îl împart cu ei se transformă în cea mai frumoasă amintire pentru mine. Dacă aș putea, aș aduna acele zâmbete, acele clipe de neuitat, într-o cutiuță magică și le-aș împărți și cu prietenii mei.

Și tot la acest capitol:  Libya Desert Challege, concursul de ATV-uri în mijlocul Saharei.

Cum te-ar convinge un bărbat să renunți la burlăcie?

Chiar daca poate suna a clișeu, îmi plac florile și momentele romantice. Dar nu suficient cât să mă las convinsă. Un bărbat ideal ar trebui sa îmi permită să continui să mă dezvolt personal și profesional. În rest, să mă iubească așa cum sunt. Și obligatoriu, să aibă simțul umorului și să se simtă împlinit profesional.

De ce domeniul event planning? Ce te-a atras aici?

Mi s-a părut întotdeauna că e un domeniu în care monotonia nu-și găsește rostul. Nici un eveniment nu seamănă cu celălalt. Și ce poate fi mai frumos și să te încarce cu energie decât zâmbetele celor cărora le oferi o amintire/o zi de neuitat.

Cum reușești să te împarți între cele două afaceri?

Firma de curățenie am dezvoltat-o ca pe o extensie necesară firmei de organizat evenimente, din nevoia de a acoperi și această nișă a activității pe care am dezvoltat-o inițial. M-am lovit constant de  lipsa de profesionalism în colaborările avute inițial, astfel încât la un moment dat mi s-a părut firesc să înființez eu o astfel de firmă.

 sigina 4

Un sfat pentru tinerele antreprenoare care doresc să-și dezvolte o afacere?

Să fie perseverente, să lucreze 24 din 24, să învețe în mod continuu pentru a nu se plafona. Un alt aspect important este să-și aleagă cu grijă echipa, să aibă stabilit un plan de dezvoltare și unul de promovare și să creadă cu tărie că pot fi cele mai bune de pe piață, pe nișa pe care au ales să activeze, chiar dacă sunt doar la început de drum.

QQ

Primul lucru care ți-a trecut prin cap azi dimineață când te-ai trezit?

Oare câte întâlniri am azi?

Modelul care te inspiră?

Amalia Năstase.

Cartea preferată?

“Pe aripile vântului”

Cea mai frumoasă destinație?

Oriunde în Italia

Cd-ul pe care îl asculți acum în mașină?

Lana del Rey

Clasic sau avangardist?

Avangardist.

Foto: Laura Bâlc