Sărbători cu iubire

Două sărbători în aceeași luna, aceeași temă: iubirea – o provocare – le sărbătorim pe amândouă, una la restaurant și una acasă.
E Valentines’s Day, peste tot e plin de inimioare, mai mari sau mai mici, aceeași formă, aceeași culoare, aceeași sărbătoare peste tot, reprezentată la fel.

1014231_395731313861961_61655697_n
Dar dacă simți și iubești diferit? Dacă vrei ca totul să fie personal? Dacă vrei să fie mai mult decât o simplă seară?
Ce alegi?
O seară la restaurantul nostru preferat … și totuși … îmi doresc să fie altfel seara aceasta, cu mai mult timp pentru noi, mai multă atenție îndreptată către noi, cu priviri care să vorbească, cu zâmbete încărcate de subînțelesuri.
Sunt condusă la masă. În jur e zumzet de voci, tot restaurantul e plin, te văd la masa noastră, altfel aranjată, cu lumânări și o frapieră în care sticla de șampanie așteaptă să fie deschisă. Mă privești și dintr-o dată în jur e liniște, suntem doar noi.
În pahare e șampania noastră preferată, rose din Pinot Noir, dar azi nuanțele de roz le privim în lumina lumânării, sclipesc. În pahar se simt aromele de petale de trandafir, căpșune și zmeură, gustul e răcoritor, cu arome citrice, vioaie. Mi-au plăcut întotdeauna flutele de șampanie, sunt înalte, subțiri și elegante, iar perlarea face ca șampania să sclipească în lumină.

Rose_Champagne_
Am putea să comandăm vinul care se potrivește cu mâncarea, dar nu o vom face, pentru că în seara aceasta atmosfera e perfectă cu șampania din pahare.

E Dragobete, o sărbătoare tradițională, e doar a noastră, e o sărbătoare a primăverii, a renașterii și a dragostei. Dacă azi te oprești și îi dai importanță? Dacă azi te întorci în timp către tradițiile noastre? Dacă azi totul este despre magie și credințe vechi?
Ce alegi?
Vreau să ne regăsim acasă … și totuși … azi vreau ca totul să fie altfel, vreau o seară încărcată de magie.
Intru în magazinul meu preferat. Toate rafturile sunt pline, fiecare sticlă are o poveste, fiecare sticlă o să creeze o altă poveste. O să fie o poveste cu o seară de magie, cu liniște în jur, cu un vin transformat în elixirul dragostei, o rețetă pe care o știu de câțiva ani, am citit-o într-o seară la Muzeul Farmaciei.

Screenshot 2014-02-19 07.24.50
Mă plimb printre rafturi și mă gândesc cum va fi totul, seara, focul din șemineu, masa aranjată, lumânările aprinse și două pahare. În pahare de data această vinul va fi transformat, va fi ca o reîntoarcere în timp în 1845, când lumea credea în vrăji, poțiuni și elixire magice.
Toată casa e plină de arome, vinul în care am pus scorțișoară, cuișoare, nucșoară, cardamon umple aerul de miresme. L-am amestecat încet, l-am lăsat să stea, l-am filtrat și acum așteaptă să fie servit. Azi vinul nu va fi servit așa cum spun regulile, azi e o întoarcere în timp, atunci când regulile nu era scrise.
Rețeta va funcționa pentru că totul a fost pregătit cu iubire.

59657_503980616288584_304162210_n
Două sărbători în aceeași luna, în fiecare an, aceeași temă: iubirea, dar dacă o sărbătorim în fiecare zi?

Sursă foto: en.wikipedia.org, muzeulfarmaciei.ro, Mihai Oprea, Andrei Aroneț

Text semnat de Ioana Bidian Micu